Kundaklama davasında sanıklar beraat etti

Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti'ne bağlı Wedel kentinde eski adı Moda Club olan Viva Wedel Event Club'u Deniz B. (37), Mehmet P. (36) ve Peter S. (38) kundakladıkları gerekçesiyle görülen İtzehoe Eyalet Mahkemesi'ndeki davada sanıkların beraatine karar verildi.

Somut kanıt yok

İtzehoe Eyalet Mahkemesi Deniz B. (37), Mehmet P. (36) ve Peter S. (38) adlı üç sanığın beraatine karar verdi. Wedel'deki diskonun sahibi Deniz. B.'nin sigortadan haksiz yere para almak amacıyla Mehmet P. ile Peter S.'yi azmettirip kundaklattırdığı iddia edilmişti. Sanıklardan Peter S. verdiği ifadesinde disko sahibi Deniz B.'yi zan altında bırakmıştı.

Mahkeme, disko sahibine karşı hiçbir somut kanıt olmadığı ve sanıklardan birinin verdiği ifadenin doğruluğu bulunmadığına böylece üç sanığın beraati karar verdi. Mahkemede yedi savunmacı sanıkların beraatini talep ederken savcı Janına Seyfert'te, kanıtların yeterli olmadığı ve yapılan araştırmalar sonucu iddiaların doğrulanmadığı gerekçesiyle beraat talep etti.

Geçen yıl yanmıştı

Wedel kentinde oldukça geniş bir alanda Moda kulübü ile birlikte restoran ve oyun salonun da bulunduğu tesis 25 Mayıs 2017 tarihinde sabaha karşı meydana gelen yangında tamamen yanmıştı. Yangında şans eseri can kaybı olmazken, büyük maddi hasar meydana gelmişti. 

İTZEHOE