ESSEN- Toplumun tüm kesimlerininin dahil edilmesi gereken çevre ve iklim konulu tartışmalara göçmenlerin katılımını arttırmak üzere, Almanya´da faal tüketici merkezleri, çevre ve doğa koruma örgütleri, enerji ve iklim danışmanlığı birimleri ve göç enstitüleri güçlerini birleştirdi.

Almanya´da göçmenlerin toplam nüfusun % 15,3´ünü teşkil etmelerine karşın kendilerine yönelik bilgilendirme ve katılım olanaklarının düşük oluşuna karşı harekete geçen kuruluşlar, oluşturdukları birlikte bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı ve ECOLOG Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen „Çevre ve İklimi Korumak. Bizim Elimizde“ başlıklı etkinlikte kuruluş fikri ele alınan birlikte, anılan iki kuruluşun yanı sıra Lüneburg Leuphana Üniversitesi, Alman Doğa Koruma Çemberi (DNR), Hamburg Kentsel Gelişim ve Çevre Dairesi, BUND Bremen Eyalet Teşkilatı, Türk-Avrupa İşadamları Birliği, Çevre Danışmanlığı Federal Birliği ve Kuzey Ren Vestfalya Tüketiciyi Koruma Teşkilatı gibi pek çok saygın kuruluş yer alıyor.

Çevre dostu ve sosyal adaletli bir gelişmenin kökenleri ne olursa olsun tüm yurttaşların dahil oluşuyla mümkün olabileceğini kaydeden KLIMIG Projesi Koordinatörü Caner Aver „Kurulan birlik, fakli kurumlar arasında bilgi ve tecrübe akışının hızlandırılmasını sağlayacağı gibi, ortak projelerin geliştirilip uygulanmasını da mümkün kılacaktır“ diye konuştu. Birliğin bir sonraki toplantısı Şubat Ayın´da Lüneburg´da Leuphana Üniversitesi´nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.