15 Şubat 2015 tarihinde yapılacak olan Hamburg eyalet parlamento seçimleri için geri sayım başlarken, partiler adaylarını belirledi ve seçim programlarını da bitirdiler.

Korsanlar Partisi ( Piraten) adaylarını geçtiğimiz günlerde belirledikten sonra, 29 Kasım Cumartesi günü Eidelstedt Bürgerhaus'da gerçekleştirdikleri 21. genel kurulda seçim programına son şeklini verdiler.



Korsanlar partisi eyalet listesinden 6. sıradan milletvekili adayı seçilen gazeteci Mustafa Akpolat program ile ilgili olarak, '''Geç saatlere kadar devam eden genel kurulumuzda öne çıkan başlıklar şunlardır; İnsan hak ve özgürlükleri, halka yönetimde katılımı ve daha fazla söz hakkının tanınması, kentsel gelişim, ulaşım, devlet dairelerinde ve politikada Şeffaflık, çevre, enerji, sosyal bir Hamburg, eğitim, ekonomik durumunu bakmaksızın herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, çalışma hayatı, her insanın koşulsuz temel bir gelire sahip olması, ilk, orta ve yüksek öğrenimde kısıtlamalara son verilmesi, eğitime daha fazla bütçe ayrılması, mültecilerin kalma hakkı dahil, insan onuruna yakışır barınma ve çalışma imkanının tanınması, yaşam merkezi Almanya olan herkese seçim hakkı ve daha bir çok konuda geniş yelpazeyi kapsayan programımızı hazırladık'' dedi.

NSU DAVASI İÇİN HAMBURG' DA KOMİSYON KURULSUN



Korsanlar (Piraten) ayrıca, NSU davasında Hamburg'da da bir araştırma komisyonunun kurulması ve komisyona ifade verecek olan polis ve istihbarat çalışanlarının ifadelerine başvurulması ve konunun açıklığa kavuşturulmasını programlarına aldılar. Gençleri ve uyuşturucu kullanıcılarının, uyuşturucu kaçakcılarından koruyacak bir politikanın hayata geçirilmesini savunan Korsanlar ayrıca, Hamburg'un gündeminde olan güncel bir konu ise, SPD'in milyonlarca Euro harcayarak gerçekleştirmek istediği otobüs tercihli yollarını red ederek, bisiklet yollarının geliştirilmesini, toplu taşımacılığı daha cazip hale getirilmesini savunuyorlar.

Atlantik Serbest Ticaret Anlaşmasının (TTIP)durdurulmasını ve görüşmelerde Hamburg Eyaletininde söz ve karar hakkı olmasını savunuyorlar.

Halkın yönetimde daha fazla söz ve yetki hakkı verilmesini, daha fazla sosyal konut ve konut ihtiyacının giderilmesini, HVV şehir içi toplu taşımacılıkta getirlecek yeni bir bilet sistemiyle ekonomik durumuna bakmaksızın herkesin rahatça şehir içi seyhat etmesinin sağlanmasını da programlarına aldılar.