-Mustafa Akpolat-

Nürnberg-Neumarkt


Birinci gün Tüzükte yapılan değişiklik  dilekçeleri tek tek tartışılarak oya sunulmasının yanı sıra yönetimde  boşalan  üyelikler içinde seçimler yapıldı. 
Kayıtlı binin üzerinde üyenin katıldığı genel kurulda 834 sayfalık tüzük ve programla ilgili verilen değişiklik dilekçeleri de işlenerek üyelerin onayına sunulacak.

Genel kurulda daha önce istifa eden Partinin politik sözcüsü Johannes Ponader yerine,  27 yaşındaki Üniveriste öğrencisi  Katharina Nocun genel kurula katılan yaklaşık bin  üyeden 796 üyenin oyunu alarak korsanların yeni politik sözcücü seçildi. Johannes Ponader, 12 aydır devam ettirdiği görevinden  resmi olarak istifa ettiğini açıkladığı konuşmasında, Korsanlar'da yönetimde yer alan ve istifa eden geri çekilyor anlamına gelmiyor, Korsan olarak ileri gitmek ve  parti için daha fazla çalışacağı anlamını geldiğini ifade etti.

Ayrıca yönetim kurulunda  boşalan iki üyelik için yapılan seçimlerde 12 Korsan aday oldu. Yapılan seçimlerde Christophe Chan, 556 oy, Andi Popp ise  514 oy alarak yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.  

Cuma akşamı saat 21:00 olmasına rağmen üyeler, genel kurulda halen  görüşmeleri devam eden  dilekçelerin bitmesi için  genel kurulun devam etmesi yönünde oy kullanmaktaydılar. Genel kurul  Bugün saat 10'da devam edecek.