Bavyera'da bu hafta sonu (pazar günü) yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin büyük bölümü, virüs nedeniyle mektupla oy kullanmayı tercih etti. Bu oran sadece Münih'te 400 bine yakın. 

On üç milyon nüfuslu Bavyera’daki yerel seçimin, özellikle de eyaletin büyük şehirleri Münih, Nürnberg, Augsburg ve Regensburg’da çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Bavyera Eyaleti genelinde resmi kayıtlı seçmen sayısı 9.5 milyon. Altı senede bir yapılan yerel seçimlerde, kaymakam, belediye başkanı, il ve ilçe belediye meclis üyeleriyle il ve ilçe genel meclis üyeleri belirlenecek.

Irkçı-faşist Almanya için Alternatif (AfD) partisi adaylarının alacağı oy da ülke geneli için önemli. Pazar sabahı saat 08.00’de başlayacak olan seçim akşam 18.00’de sona erecek. 

MÜNİH'TE TÜRKİYE KÖKENLİ İKİ ADAY

1 milyon 100 bin civarında seçmenin olduğu Münih şehrine bağlı Bad Tölz-Wolfratshausen bölgesinde ilk kez Türkiye kökenli SPD’den bir aday kaymakamlık için Freising-Neufahren bölgesinde ise yine bir Türkiye kökenli CSU’dan belediye başkanlığı için aday yarışacak.