Köln’de bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup, Afgan ve Suriyeli sığınmacıları hedef aldı.

Köln polisinin bildirdiğine göre, dün (Pazar) akşam19:00 sularında merkez tren garı yakınında 6 Pakistanlı sığınmacıya saldıranlar iki kişiyi yaraladı. Hastanede tedavi gören sığınmacıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Aynı caddede bir kaç saat sonra bu kez 39 yaşındaki Suriyeli bir sığınmacı hedef alınarak dövüldü. Polis, her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

Köln’de yayımlanan Express gazetesinin iddiasına göre, sığınmacılara saldıran grup bar fedaileri ve holiganlardan oluşuyor. Gazete, grubun Facebook üzerinden haberleşerek Köln’de sığınmacı avına çıktığını öne sürdü. İddialar konusunda polisten henüz bir açıklama yapılmazken, saldırıların yabancı düşmanlığı olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.

Köln’de cumartesi günü  yaklaşık bin 700 dolayında yabancı karşıtı gösteri yapmış ve yılbaşı gecesi yaşanan taciz olaylarından sığınmacıları sorumlu tutmuştu. Çıkan olaylarda polise taş, şişe ve havai fişeklerle saldırılmış, polis ise göstericilere karşı tazyikli su ve gaz sıkmak durumunda kalmıştı.