Almanya'da tepkiyle karşılanan açıklama sonrası Köln Kiliseler İnisiyatifi (kki) tarafından başlatılan bir imza kampanyasıyla Meisner'in istifası ve yerine diğer dinlere de toleranslı bir Kardinal'in gelmesi istendi.

Vatikan'daki Papa tarafından verilen karar sonrası olası istifası beklenen Meisner'in ırkçı söylemi kilise çevrelerinde yeni bir tartışma başlattı.



Almanya'da Köln Kardinali Joachim Meisner'in, Müslümanlar aleyhine yaptığı açıklama, ülkede yaşayan Müslümanların tepkisine yol açtı.
 
"Kölner Stadt-Anzeiger" gazetesinde yer alan habere göre, Köln Kardinali Joachim Meisner, muhafazakar görüşleriyle bilinen "Neocatechumenal Way" isimli Katolik grubun temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Müslüman aileler hakkında hoş olmayan ifadeler kullandı.
 
Meisner'in toplantıda sarfettiği belirtilen "Bunu her zaman diyorum; Sizden bir aile, üç Müslüman aileye denk geliyor" ifadeleri, sözcüsü Christoph Heckeley tarafından da doğrulandı.
 

Yeşiller Partisi'nin din ve siyasetten sorumlu sözcüsu Volker Beck, Meisner'in özür dilemesini talep ederek, "Açıklamaları toplumsal huzuru tehdit ediyor. Hristiyanlık tüm insanlara karşı saygı göstermemizi istiyor" açıklamasında bulundu.
 
Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek de "Meisner, Katolik Kilisesi ve yeni Papa'nın aksine İslam düşmanı bir söylem kullanıyor" değerlendirmesini yaptı.
 
Federal hükümetin Göç, Mülteciler ve Uyumdan sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz ise "Bu, Katolik dinadamı Meisner'in kişisel görüşüdür. Bu görüşü anlamakta zorlansam da hakkında yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.
 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) sözcüsü Bekir Alboğa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Aynı sözleri bir Müslüman din adamı söylese çok büyük tepkiyle karşılaşırdı" dedi.

 
Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat da Kardinal Meisner'in sözlerinin, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki diyaloğa zarar vermekle kalmadığını aynı zamanda Almanya'da yaşayan tüm Müslümanları dışlama anlamına geldiğini vurguladı.