Kobanê ve Şengal için Köln'de “Kölner Helfen" (Köln'lüler yardım ediyor) sloganıyla bir yardım kampanyası başlatıldı. Köln Belediye Başkanı Jürgen Roters, kampanyaya 10 bin euro katkı yaptıklarını söyledi.Kampanya bir basın toplantısıyla duyuruldu. Kampanyanın sonuçları ise göçmenlere ulaştırılmak için Diyarbakır Belediyesi yetkililerine verilecek.


Köln Dom Forum'da dün yapılan basın toplantısına Köln Belediye Başkanı Jürgen Roters, TÜDAY adına İlkay Yılmaz, Kime e.V adına Vedat Aktar ve Dialog Kreises adına ise Memo Şahin katıldı.

'BÖYLE KAMPANYALAR ANLAMLI'

Köln basının yoğun ilgi gösterdiği toplantının moderatörlüğünü de gazeteci Albrecht Kieser yaptı.  ANF'ten Ali Güler'in haberine göre burada konuşan Köln Belediyesi Başkanı Jürgen Roters, kentlerinde böyle bir kampanyanın başlatılması anlamlı olduğunu belirterek, herkesin kampanyaya destek vermesi çağrısında bulundu. Jürgen Roters, böylesi yardım kampanyalarının yaygınlaşması gerektiğini belirterek, Köln Belediyesi olarak, kampanya ya 10 bin euro katkıda bulunduklarını söyledi.


Kampanya yürütücülerinden TÜDAY e.V adına İlkay Yılmaz da Kobanê ve Şengal'de insanların IŞİD saldırılarından dolayı kaçtıklarını hatırlatarak, “Birçok bölgede kurulan kamplarda on binlerce insan zor koşullarda yaşıyor. Bizde bu insanlara yardım etmek için Köln'de böyle bir kampanya başlattık” dedi. Yılmaz, Diyarbakır Belediyesi tarafından hazırlanan ihtiyaç listesini de basın toplantısında okuyarak, para ve eşya yardımlarında bulunulması çağrısı yaptı. Kime e.V adına Vedat Aktar ise bu kamplarda çok sayıda çocuğun olduğunu ve bunlara yardımın yapılması gerektiğini kaydetti. Dialog Kreises adına Memo Şahin de kısa zaman önce bölgede geldiğini hatırlatarak,“ Önümüz kış, insanlar zor koşullarda yaşıyor. Birçok malzemeye ihtiyaç var. Bunların karşılanması imkansız. Türkiye develeti yeterince yardım etmiyor. Belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin imkanları da kısıtlı. Böylesi yardım kampanyaları oldukça anlamlı” diye konuştu.