Berlin Eyalet Hükümeti’nde beş yıldır Çalışma, Uyum ve Kadınlardan Sorumlu Senatör olarak görev yapan Dilet Kolat, yeni hükümette Sağlık, Bakım ve Kadın Senatörlüğü koltuğuna oturdu.

Kolat, mecliste yemin ettikten sonra yeni görevine başladı. Senatör Kolat, yemin töreninden hemen sonra beş yıl boyunca yapacaklarıyla ilgili bilgi verdi. Kolat, şunları söyledi:

“Sağlık senatörü olmak beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü bu alanda yapılacak çok iş var. Berlin'de sağlık hizmeti gördüğüm kadarıyla tam olarak adaletli dağılmıyor. Sosyal ve ekonomik olarak zayıf insanların yaşadığı ilçelerde sağlık hizmeti yeteri kadar ulaşmıyor. İnsanlar belli sağlık hizmetlerini almak için başka ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Eğitim ve gelir seviyesine bakılmaksızın herkesin sağlık ve bakım hizmetinden eşit yararlanması gerekir. Parası olmayan da sağlık hizmetinden parası olan kadar yararlanacak. Hastaneler sadece yatacak hastalar için değil poliklinik görevi de yapmalı. Doktorların bir araya geldiği polikliniklerin sayısını artırmak için hükümetin destek olması gerekir. Bu desteği vereceğiz. Sağlık sistemini ulaşılır kılacağız.”