Süheyla KAPLAN / Almanya

30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi 30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi

Almanya'nın Hannover kentinde ikamet eden Bingöl'lü işadamı Ersin K. konuya yönelik Avrupa Postası'na özel açıklamalarda bulundu.

Ersin K. yaptığı açıklamada şöyle dedi: 'Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, ortada suç teşkil edecek nitelikte olan bazı olaylardan bahsediliyor. Benim bahsi geçen olaylarda ismim sanki bu suç teşkil eden unsurları işlemişim gibi haberler yapılıyor. Ben asla söylenildiği gibi bir suç unsuruna bulaşmadım ve yapılanların suç teşkil ettiğini de asla bilmiyordum. İsmi geçen belediyeler ve belediye çalışanları bu durumun yasal olup olmadığını mutlaka biliyorlardır. Eğer öyle bir durum sözkonusu olsaydı bu tür organizasyonlara katılmazlardı. Şunu söylemek isterim ki, bahsi geçen durumlardan haberim yoktu. Eğer ortada yasa bir suç varsa onu da Türkiye'deki organizasyonlara katılan belediyelere suç unsuru teşkil ettiğini bile bile yaptılar ve beni de Türkiye'deki prosedürü bilmediğim için dahil ettiler.'

43 kişinin Malatya'dan Almanya'ya kaçırılmasında kilit rol oynayan Ersin K. ve şirketi Mega Kilit GmbH hakkında da Hannover Başsavcılığı soruşturma başlattı. K.'e sahte evrak düzenlemek, evrakta sahtecilik, yabancılar kanununu ihlal ve uluslararası insan ticareti suçlamaları yöneltildi.

Aşağı Saksonya ve Bavyera Eyaleti'nde de konu meclis gündemine taşındı. K.'in sadece Yeşilyurt Belediyesi ile değil, başka belediyelerle de işbirliği yaptığı, bunun için Hannover Belediye Başkanı Belit Onay ile görüştürme sözü verdiği ancak Onay'ın bundan herhangi bir bilgisinin olmadığı öğrenildi.