Süheyla Kaplan

Kılıçdaroğlu, ilk olarak WDR Funkhaus Europa Köln Radyosuna katıldı ve burada bazı açıklamalarda bulundu.




CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Düsseldorf kenti yakınlarındaki Neussda Swiss Otelde Almanyada faaliyet gösteren işadamları, CHPnin bazı  yurtdışı birlik temsilcileri, Rum Ortodoks Kilisesi, Hollanda Süryani Kilisesi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF)  yetkilileri, kültür dernekleri ile sivl toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra medya mensuplarının da bulunduğu akşam yemeğine katıldı.

Akşam yemeğinde konukları tek tek selamlayan ve onlarla birebir görüşmeler yapan Kılıçdaroğlu, Avrupada işadamlarının faaliyetlerine destek olmak ve onların sorunlarına çözüm bulma hususunda CHPnin çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.


Kılıçdaroğlu, Avrupadaki yaşayan Türklerin sorunlarını izlemek konusunda kararlı olduklarını ve NSU cinayetleri konusundaki gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini belirtti.

CHP Lideri ,  Türkiyenin Almanya ilişkilerine öncelik verdiğini,  Almanyaya her ziyaretinde ikili ilişkilerin daha sağlıklı ve sağlam  yapıya kavuşturulması için temaslarda bulunduğunu sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu, Maraş Milletvekili ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Koordinatör Durdu Özbolat ile birlikte yarın da Kölndeki Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, Kadim Süryani Ortodoks Kilisesi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Camii ve Alman Alevi Birlikleri Federasyonunu (AABF) ziyaret edecek.