Dikkati sonucu çalıştığı internet kafeye gelen Kanadalı katili tanıyan ve polise haber vererek yakalanmasını sağlayan Kadir Anlayışlı, yaptığı işten ve kendisine gösterilen ilgiden memnun. Anlayışlı, özellikle işsizlik oranının yüksek olduğu ve negatif bir imajı olan semtte, yabancıların imajının pozitif yönde artmasına katkıda bulunduğu için çok mutlu. Katili yakalatmasından sonra tanıdık tanımadık pek çok insanın gelip tebrik ettiğini kaydeden Kadir Anlayışlı, "Her taraftan telefonlar, e-mailler, mesajlar geliyor. 'Seninle gurur duyuyoruz', 'Berlinli Türkler seninle gurur duyuyor', 'Ordu, İstanbul seninle gurur duyuyor' diyorlar. Ama ben sadece üzerime düşen görevi yaptım, kim olsa aynı şeyi yapardı" dedi.

Okul çocuklarının da kendisini ziyaret edip katili nasıl tanıyabildiğini sorduğunu söyleyen Anlayışlı, kendilerine çok okumalarını tavsiye ettiğini belirtti. Okumayı sevdiğini söyleyen ve gündemi, haberleri yakından takip ettiğinin altını çizen Kadir Anlayışlı, çok okuması, meraklı olması ve dikkati sayesinde, İnterpol tarafından bütün dünyada aranan katili yakalatabildiğini kaydetti.

PARA ÖDÜLÜ ALIRSAM İLK İŞ ASKERLİĞİMİ YAPMAK OLACAK

Yakalattığı katil için, polisin para ödülü koyup koymadığını bilmediğini belirten Anlayışlı, herhangi bir para ödülü alması durumunda ilk işinin Türkiye'de askerliğini yapmak olacağını söyledi. Askerliğini henüz yapmadığı için Türkiye'ye gidemediğini belirten Kadir Anlayışlı “Türkiye'ye gidemiyorum. Şayet Kanada'dan para ödülü gelirse ilk işim askerliğimi yapmak olacak. Türkiye'yi çok özledim. Rahmetli babamın mezarına da gidemedim. İnşallah ilk işim askerliği yapıp Türkiye'ye gitmek olur" diye konuştu.

Çevredeki esnafta Kadir Anlayışlı ile gurur duyuyor. Semtte yaşayan yabancıların imajı için Kadir'in yaptığı işe çok sevindiğini söyleyen Hüseyin Vurgun "Dünyanın aradığı katili bir Türk'ün yakalatması tabi ki gurur vericidir. Bizim için bazı olumsuz şeyleri olumluya çevirmiştir. Ben de olsam aynı şeyi yapardım. Bu olay esnaf olarak bizi gururlandırdı" dedi.

Luka Rocco Magnotto Kanada'da Çinli erkek öğrenci Jun Lin'i öldürüp, parçalarını bazı siyasi parti merkezlerine göndermişti. Daha sonra ortadan kaybolan Magnotta, İnterpol tarafından bütün dünyada kırmızı bültenle aranıyordu.