Süheyla Kaplan- Hamburg

 


Aydınlık Gazetesi ve Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (HADD) davetlisi olarak Hamburg Türk Toplumuna (TGH) ait toplantı salonunda Hamburg’da konuşma yapan Genç, Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.




 

Genç, ‘’Eğer bunca yolcuzluğa, hırsızlığa rağmen halk yine de AKP’ye oy veriyorsa ben buna şaşarım. Eğer seçimlerde AKP yüzde 52 oy alsın kendimi yakacağım. Kendimizi yakmamız lazım’ dedi.

 

‘CHP Fethullah Gülen cemaati ile  ittifak içinde’ şeklinde söylentiler olduğu yönündeki soruya Genç, şöyle yanıt verdi. ‘CHP’nin cemaat ile arasında herhangi bir ittifak sözkonusu değildir. Kaldı ki, CHP Atatatürk’ün de vurguladığı gibi, şeyhler, tarikatlar, şıhlar partsi olamaz. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde ben de bulundum. Cemaate ait bir dernekten kahvaltı teklifi geldi. Biz de gittik. Orada Sayın Genel Başkana bir soru yöneltildi. ‘Muhafazakar kesime nasıl bakıyorsunuz?’ diye. Sayın Genel Başkan da, inançlara saygımız var’ şeklinde yanıt verdi. 17 Aralık operasyonunda polislere sahip çıkmak dürüstlüktür. ‘

 

CHP’nin Ankara’da daha önce MHP kökenli Belediye Başkan adayı göstermesiyle ilgili olarak da Kamer Genç, ‘CHP kitle partisidir. Türkiye faşist diktatör haline geldi. Bütün bunlara karşı ortak mücadele verilmeli. AKP’ye karşı olan bütün güçlerle işbirliği yapılmalı’ şeklinde konuştu.

 

KAMER GENÇ’TEN SARIGÜL’E DESTEK



‘TAYYİP CİNNET GEÇİRİYOR’


 

CHP Milletvekili Genç, TSMF’nin Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül’ün mal varlıklarına ve banka hesaplarına el koymasıyla ilgili olarak da şöyle söyledi.

 

’Tayyip cinnet geçiriyor. Her türlü yolsuzluğu, hırsızlığı yap, sonra da bana komplo kuruldu de. Madem Sarıgül’ün TSMF’ye borcu vardı da, 16 yıl ne bekledin?. 17 Aralık operasyonundan sonra HYSK’unda görev alacak  savcıları Adalet Bakanı kendisi atayacak. Adalet Bakanı Tayyip’in militanı gibi çalışıyor.

 

‘’BDP, AKP İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE’’

 

BDP’nin AKP ile işbirliği içinde olduğunu ve BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in önceki gün ‘CHP’yi parçalayacağız’ şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösteren Genç, ‘’BDP, AKP ile işbirliği içinde. Biz CHP olarak her zaman Türkiye’nin bütünlüğünden yanayız. BDP Tayyip’in yöntemleri ile hareket ediyor. CHP’yi küçük düşürmek, prestijini düşürmek istiyorlar. Açıkça Türkiye’nin bölünmesi ve şeriat bayrağı kurulması için bu ittifak birbirine destek veriyor’ şeklinde konuştu.

 

‘TAYYİP ATATÜRK’ÜN KILI BİLE OLAMAZ’

 

Türkiye’deki 17 Aralık operasyonunu da değerlendiren Genç, 2007 yılından beri AKP’nin yaptığı hırsızlık ve yolsuzluk yaptığını öne sürdü. Genç konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’2007 yılından beri AKP hazine arazileri yandaşlara bedava verdiler. Tayyip mala mülke doymuyor. Bunların Allah’a da inandıklarını zannetmiyorum. Türkiye’de şu an faşit  rejim var. Ülke elden gidiyor. Daha önceki iktidarlar da çalıp çırptı ancak bunlar devleti ve sistemi değiştirmek istiyorlar. Tayyip Atatürk’ün kılı bile olamaz. ‘

 

 

 30 MART’TA SEÇİMLERİNDE OYU CHP’YE VERİN

 

Türkiye’de demokrasininin gelebilmesi ve AKP’ye ders verilmesi için oyların CHP’ye verilmesi gerektiğini bildiren Genç, ‘’Otuz seneden beri parlamentoda görev yapmaktayım. Bunlar Türkiye’yi bölmek istiyorlar. Türkiye bölünmeye doğru gidiyor. Farzedelim Doğu’da bir Kürdistan kuruldu. Bir taraftan Barzani, bir taraftan aşiret. Orada resmen aşiret kavgası çıkar. Oradaki yapıyı en iyi bilenlerden biriyim. 30 Mart Erdoğan ve kadrosunu düşürme günü. Türkiye’ye demokrasinin gelmesi, laik ve hukuk bir devlet için oyunuzu CHP’ye verin. O gün AKP ve kadrosunu düşürme günü ’ şeklinde konuşmasını tamamladı.

 

Foto / Süheyla Kaplan-Kadir Taçgın