Minaresi ve kubbeleriyle Almanya'nın Sultan Ahmet Cami'si olarak anılan  DİTİB Duisburg Merkez Cami'nde, dün gece bir mevlit programı düzenlendi.

TRT Türk Televizyonu tarafından da canlı yayınlanan Mevlit programında DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Ilıkkan ve diyanet işleri dairesine bağlı olarak Türkiye'nin farklı şehirlerindeki camilerinde görev yapan din adamları ve yedi kişilik ilahi grubu da hazır bulundu. Teravih öncesi başlayan mevlit programında Türkiye'den gelen din görevlileri tek tek Kur'an-I Kerim okurken, aynı şekilde Türkiye'den katılan ilahi grubu da ilahiler seslendirdi.



Mevlitte DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ve Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Ilıkkan'ın ayrı ayrı yaptığı dualara, caminin üst katını dolduran kadın cemaat, orta ve alt katlarını adeta tıka basa dolduran erkek cemaat hep birlikte katılarak “amin” dedi. Daha sonra DİTİB Duisburg Merkez Cami Din Görevlisi Kadir Sağırkaya'nın yaptığı kısa vaazın ardından, teravih namazı kılındı.


“GECEYİ ÇOK BÜYÜK BİR COŞKUYLA YAŞADIK”


Mevlit programının ardından konuşan DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, “mübarek kadir gecesini idrak ettik. Cemaatimizle birlikte büyük bir coşku, heyecan ve aşkla kadir gecesini yaşadık. Güzel bir mevlit okundu, Kur'an-ı Kerimler okundu, Salät-ü selamlar getirildi ve cemaatimizle birlikte ibadet edildi. Toplu olarak büyük bir coşkuyla bu geceyi yaşadık. Allah'tan dileğim hep beraber esenlik içinde bayrama ulaşmak ve güzel bir bayram yaşamak olacaktır“ ifadelerine yer verdi. Aşıkoğlu, DİTİB Duisburg Merkez Cami ile ilgili olarak ta “Almanya'daki camilerimiz, çok güzel özelliklere sahip. Sadece ibadet mekanı olarak değil, tüm Müslüman kardeşlerimizin bir araya gelerek, çok yönlü sosyal faaliyetler yürüttüğü mekanlardır. Özellikle içinde bulunduğumuz ve Osmanlı mimarisiyle yapılan DİTİB Duisburg Merkez Cami, bu anlamda önemli merkezdir“ dedi. 

 

Teravih namazından çıkan vatandaşlar, ramazan dolayısıyla cami avlusuna kurulan stant ve çadırlarda satışa sunulan simit, dondurma, lokum, baklava, künefe gibi tatlı çeşitlerinde yiyip, Türk çayı ve kahvesi içerek Ramazan sohbetleri yaptı.