Süheyla Kaplan


Sol Parti Altona İlçe Teşkilatı tarafından yapılan basın toplantısında Türkiye'ye ilişkin sorularımızı yanıtlayan Aken, her zaman iyimser olduğunu ancak Türkiye'nin geleceği konusunda endişeli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

 

AKP hükümeti otoriter, baskıcı ve dini içerikle ülkeyi yönetiyor. Öldürülen bir Kürt vatandaşın cenazesinin akıbetini araştırmak için Malatya'da savcılığa başvurdum. Orada soyadı Özdemir olan bir savcı tarafından, Federal milletvekili kimliğime rağmen yaka paça dışarı atıldım. Böylesi bir şeyin Almanya'da yaşanması mümkün değil” dedi.

 

“GEZİ OLAYLARI SAYESİNDE BATI ERDOĞAN'IN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ”

 

Gezi olayları protestolarına kadar Batı'nın Erdoğan'ı modern, AB yakını bir lideri olarak tanıdığını ancak Gezi olaylarından sonra onun gerçek yüzünü farkettiklerini ileri süren Aken “Gezi Parkı süreciyle Berlin'in Türkiye'ye bakışı da değişti. Avrupa Erdoğan'ın otoriter yapısını gördü“ şeklinde açıklamada bulundu.

 

Türkiye'nin Suriye ve Mısır politikasını da sert bir şekilde eleştiren Aken, Türkiye dahil bölgede uluslararası güçlerin çıkarları doğrultusunda sözkonusu  ülkelere müdahale ettiklerini  söyledi.

 

Aken ayrıca, Türkiye'de gazetecilerin cezaevlerine gönderilmesini de eleştirerek, otoriter bir anlayışla bir ülkenin yönetilemeyeceğini sözlerine  ekledi.

 

Toplantıda Sol Parti Hamburg eyalet Milletvekili Cansu Özdemir, Altona İlçe Belediye Meclis Üyesi Aysel Özkan ve parti üyesi Hasan Burgucu  vatandaşların çeşitli sorularına ilişkin soruları yanıtladı.