12:25 | Papa’dan saldırı kurbanları için dua

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko‘nun çarşamba günleri gerçekleştirilen Cuma Duası’nda İstanbul’da hayatını kaybedenler için dua ettiği açıklandı. St. Peter Meydanı’nda toplanan binlerce kişiden de hayatını kaybedenler, hayatını kaybedenlerin yakınları ve Türk halkı için dua etmelerini istedi.

12:20 | Kardeş şehir Berlin‘den başsağlığı

İstanbul’un kardeş şehri Berlin’den başsağlığı mesajı geldi. Berlin Senatosu, Brandenburg Kapısı’nın bu akşam dayanışma mesajı olarak Türk bayraklarının renkleri ile ışıklandırılacağını açıkladı. Ayrıca perşembe günü bütün kamu binalarında bayraklar yarıya indirilecek.

12:11 | Ölü sayısı 41’e yükseldi

İstanbul Valiliği, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 41, yaralıların sayısının da 239 olduğunu açıkladı.

12:02 | Saldırı kurbanlarının milliyetleri açıklandı

Türk yetkililer hayatını kaybedenlerin 23’ünün Türk, 13’ünün de yabancı olduğunu açıkladı. Hayatanı kaybeden yabancılar arasında İran, Ukrayna, Suudi Arabistan ve Irak uyruklular var.

11:42 | Putin’den başsağlığı mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye’ye İstanbul’daki saldırılar nedeniyle başsağlığı diledi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, Atatürk Havaalanı’ndaki saldırıların terörizmle ortak mücadelenin önemini hatırlattığını ifade etti.

11:30 | BM’den açıklama

BM’ye bağlı Dünya Turizm Örgütü, turizm şirketlerine çağrı yaparak Atatürk Havaalanı’ndaki terör saldırılarından sonra Türkiye’nin üzerinin çizilmemesini istedi. Örgüt, “Şimdi Türkiye’ye destek verme zamanı“ ifadelerini kullandı.

11:31 | Podolski'den taziye mesajı

Galatasaray'da oynayan Alman futbol oyuncusu Lukas Podolski Twitter'den Türkçe bir mesaj paylaştı.(DW)