İsrail, Almanya'dan istediği her silahı alıyor

İsrail, Almanya'dan istediği her silahı alıyor

İsrail'in son aylarda Almanya'dan çok sayıda her türlü silah ve askeri techizat aldığı bildirildi. Federal hükümetten sızan haberlere göre İsrail, Almanya'dan ne istiyorsa hepsini aldı. 



Almanya'da yayınlanan 'Handelsblatt' isimli gazetenin verdiği bir habere göre İsrail, son aylarda Almanya'dan çok yoğun bir şekilde silah ve askeri malzeme aldı. Federal hükümet çevrelerinin kaynak gösterildiği haberde, gizli olarak toplanan Federal Koalisyon hükümetine bağlı Federal Güvenlik Konseyi'nin, İsrail Deniz Kuvvetleri için en modern telsiz ve keşif cihazları, sonar ve radar araçları ihracatına onay verdiği bildirildi. Ayrıca bir süre önce İsrail'e gönderilen nükleer denizaltıları için balistik füze ihracatına da izin verildi. Yerleri çok zor tesbit edilen nükleer denizaltıların, İran'ın olası saldırısına karşı caydırıcı bir rol üstlenmesi amaçlanıyor.

Hükümetten sızan haberlerde İsrail'in Almanya'dan ne istiyorsa hepsini aldığı kaydedildi. Federal Güvenlik Konseyinin kara savaşlarında kullanılan silah sistemlerinin de İsrail'e gönderilmesine onay verdiği bildirildi. Kara silahları gönderilmesine şimdiye kadar Alman Dışişleri Bakanlığı karşı çıkıyordu. Bu nedenle son güvenlik konseyi toplantısından önce Federal Başbakanlık ile Dışişleri Bakanlığı arasında, İsrail'e zırhlı araçları da tahrip edebilen silahlar konusunda bir anlaşmazlık yaşandı.

Sözkonusu tanksavarlar yalnızca zırhlı araçlara karşı değil, aynı zamanda binaların tahribatı için de kullanılıyor. Uzun bir süreden beri Federal Alman Ordusu tarafından kullanılıyor.

İsrail'e silahların sevkiyatı için Federal Güvenlik Konseyi'ne merkezi Almanya'da bulunan İsrail asıllı silah şirketi 'Dynamit Nobel Defence' başvuru yaptı. Bu şirket İsrail'in resmi silah şirketi 'Rafael'in Almanya'daki temsilci işlevini görüyor.