Mülheim an der Ruhr kentinde bulunan deri fabrikası Seton'un, 2014 yılına kadar olan işletme lisansının şehir idaresi tarafından uzatılmayacağı ve bundan dolayı da bir süre önce el değiştiren firmanın 600 kilometre uzaklıkta bulunan başka eyalete taşınacağı belirtildi. Seton'un taşınması halinde Berlin ve Münih gibi 6ı saatlik uzaklıkta çalışamayacakları için işlerini kaybetmekle karşı karşı kalacak olan 300’ü aşkın çalışan, hem işverene hem de şehir idaresine karşı uyarı yürüş yaptı.

İki ayrı çalışma binası bulunan firmanın paketleme ve servis binasının önünde toplanan işçiler, bağlı bulundukları sendika IGBCE'nin de desteği ile 4 kilometre uzaklıkta bulunan deri yıkama ve düzenlemenin yapıldığı binaya kadar yürüdü. Bir çoğuna çocuk ve eşlerinin de eşlik ettiği Seton işçileri, yürüyüş boyunca çaldıkları düdüklerle seslerini duyurmaya çalıştı. Bir ara yağan yağmura da aldırmayan işçiler, ellerinde '2014 ya sonrası?', 'İşimizin devam etmesini istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

İşçi temsilcisi Saim Güngör ve bazı çalışanlar, bu eylemle işverene ve gerekse şehir idaresine, işlerinden vazgeçemeyeceklerini anlatmak istediklerini belirterek, "Gerekirse ilerleyen dönemde hukuki yolla da hakkımızı arayacağız" diye konuştu.



TE(AÖ/İD)