Yaşadığı Duisburg şehrinden bir yılı aşkın bir süre önce MLKP örgütüne katılarak Suriye'ye giden ve YPG saflarında gerilla olarak yer alan 19 yaşındaki İvana Hoffmann'ın, Hemis-Tel barak bölgesinde 8 Mart'ta YPG ile IŞİD arasında yaşanan çatışmada, IŞİD terör örgütün kurşunlarıyla yaşamını yitirdiği belirtildi. Alman anne  Michaela Hoffmann ile Togo Cumhuriyeti vatandaşı olan baba Kossi Moglo'nun kızları olan İvana Hoffmann, Alman vatandaşıydı ve IŞİD'in öldürdüğü Alman olarak da kayıtlara geçmişti. Anne Michaela Hoffmann tarafından iki gün önce Şanlıurfa'da teslim alınan İvana Hoffmann'ın cenazesi, bugün Duisburg şehrinde MLKP tarafından düzenlenen ve yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninin ardından, Duisburg'un Meiderich semtinde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.



Duisburg şehrinde 12. sınıfa kadar okul eğitimini sürdürdüğü öğrenilen İvana Hoffmann'ın, Gelb Weis Hamborn ve FCR Duisburg futbol kulüplerinde kaleci olarak futbol oynadığı ve arkadaşları arasında çok neşeli biri olarak tanındığı anlatıldı. Duisburg'da yapılan cenaze törenine Kürt derneklerinden yoğun katılım olurken, İvana Hoffmann'ın annesi Michaela Hoffmann, babası  Kossi Moglo, baba tarafından akrabaları ve çok sayıda okul arkadaşı yer aldı. Tören sırasında bazı okul arkadaşlarının göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ DA TÖRENDE YER ALDI

İvana Hoffmann'ın cenaze törenine katılan HDP Eş başkanı Figen Yüksekdağ, yapılan yürüyüş kortejinde yer aldı ve mezarlıkta devam eden törene de katıldı. Törende konuşan Yüksekdağ, “Özgürlük için savaşan ve ölümsüzleşen bir kadın arkadaşımız için yapılan uğurlama törenine katılmayı bir sorumluluk olarak kabul ettim ve o nedenle buradayım, bütün dünya halklarının mücadele sorumluğunu aynı zamanda o'nun anısında büyüteceğiz ve kazanıma taşıyacağız“ dedi.

Alman polisinin çok geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen cenaze töreninde ”İvana yoldaş, ölümsüzdür“ sloganlarıyla tabutu taşınan İvana Hoffmann'ın cenazesi, bir papazın duası ve güller arasında toprağa verildi.