Bölgedeki Alman medyasından edinilen bilgiye göre bir süre önce Vietnam’a giden Aslan’ın hastalığı orada kapmış olabileceği düşünülüyor.

Almanya'ya 15 yaşındayken ailesiyle birlikte gelen ve aslen Dersimli olan Metin Aslan, şehir merkezindeki Frankfurtter Straße'deki sıfırdan yarattığı "Tandure" markasıyla, Braunschweig kenti ve çevresinde adını duyurmuştu.

Çeşitli etkinliklere verdiği desteğiyle bölge halkının büyük ilgi gösterdiği Aslan ile ilgili Brauenschweiger gazetesinde bugün çıkan vefat haberinde, Metin Aslan'ın bir röportajında söylediği şu sözlere yer verilmesi dikkat çekti:

"Bugüne kadar hep kalpten çalıştık. Misafirlerimiz baş tacımızdır. Her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmak istedik ve bu bizim başarımızdır. Kalbinizle çalışıyorsanız, her şeyi yapabilirsiniz. Metin her zaman bu slogana sadık kalmıştır. Ona ihtiyacınız varsa, ona güvenebilirsiniz."

Kurduğu işletmeleriyle Hannover'e kadar hizmet veren Aslan, yakınlarına son dönemde kendini iyi hissetmediğini söylüyordu.

Bir süre önce eşiyle tatil için Vietnam'a gittiği belirtilen Aslan'ın, evde corona karantinasında olduğu, nükseden kalp rahatsızlığına eşlik eden nefes darlığı ve şeker hastalığı yüzünden can verdiği öğrenildi.