Hamburg'un Landwehr mahallesinde 31 yıl önce Neonazilerin saldırısına uğrayarak öldürülen Ramazan Avcı (26), 21 Aralık 2016, Çarşamba akşamı saat 18.00'den itibaren düzenlenecek etkinlikle anılacak.

PROTOKOLSÜZ ANMA TÖRENI YAPILACAK

Anma, 2010 yılında kurulan ve 2012 yılında öldürüldüğü Landwehr tren istasyonu önündeki meydana Ramazan Avcı'nın adının verilmesini sağlayan, içinde Avcı'nın eşi ve oğlunun da bulunduğu, Ramazan Avcı İnisiyatifi tarafından protokolsüz, sade bir anma şeklinde gerçekleşecek.



İnisiyatifin kurucusu ve sözcüsü avukat Ünal Zeran, Avcı'nın eşi Gülüstan Ayaz-Avcı, oğlu Ramazan Avcı, Mölln vahşetinde annesi, kızı ve yeğenini kaybeden Faruk Arslan, ağır yaralı kurtulan oğlu İbrahim Arslan, NSU terör örgütü kurbanlı Süleyman Taşköprü'nün kardeşi Osman Taşköprü anmada birer konuşma yapacaklar. İnisiyatif sözcüsü Ünal Zeran, “Irkçılığa geçit yok” diyen herkesi “Ramazan-Avcı-Platz”daki anma törenine beklediklerini belirtti.

21 ARALIK 1985'DE NE OLMUŞTU?



Ispartalı Ramazan Avcı, 21 Aralık 1985'de Landwehr tren istasyonunun yakınındaki otobüs durağında ağabeyi ve bir arkadaşıyla beklerken, ırkçı dazlakların buluşma yeri olarak bilinen tren istasyonunun altındaki “Gaststätte Landwehr” isimli bir birahaneden çıkan 30 kadar dazlak Neonazinin saldırısına uğradı. Ağabeyi ve arkadaşı son saniyede gelen otobüsüne binmeyi başararak kurtulurken, Ramazan Avcı Neonaziler tarafından beyzbol sopaları, balta sapları ve tekmelerle öldüresiye dövüldü. Avcı, girdiği komadan uyanmadan 24 Aralık 1985, Noel Gecesi hayata gözleri yumdu.



30 kadar neonaziden sadece Ralph Axel Lach, Uwe Podein, René Wulff ve Volker Kummrow yargılandı ve 3 ile 10 arasında değişen gençlik cezaları aldılar.
Ramazan Avcı'nın eşi Gülüstan ve ölümünden sonra dünyaya gelen oğlu Ramazan halen Hamburg'da yaşamaktalar. 2010'da kurulan Ramazan-Avcı-İnisiyatifi'nin çabaları sonucu 2012 yılında Landwehr tren istasyonu önündeki meydana, otobüs durağına ve bisiklet istasyonuna “Ramazan Avcı” adı verildi.