IRKÇILIĞA “HAYIR” DEDİLER, KAZANDILAR

 

Alman Demiryolları İşletmesi Deutsche Bahn'da düzenlenen proje yarışmasını, çoğunluğu Türkler'den oluşan ve “Irkçılığa hayır diyoruz” sloganlı bir çalışma yapan grup kazandı. Grubun çalışması, yaklaşık 100 proje içinde birinci olmayı başardı.

 

ALMAN Demiryolları İşletmesi Deutsche Bahn(DB), “Demiryolları meslek eğitimi öğrencileri nefret ve şiddete karşı” adı altında kurum içinde meslek eğitim alan gençler arasında düzenlediği  proje yarışmasının sonuçları belli oldu. DB Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Rüdiger Grube'nin de katılımıyla geçtiğimiz hafta Berlin'de düzenlenen bir törende açıklanan sonuçlara göre yarışmayı, Köln ve civarında yaşayan 8'i Türk, 2'si Alman olmak üzere toplam 10 öğrenciden oluşan grup kazandı. ICE (Inter City Express) trenlerindeki Bordbistro'larda eğitim alan ve yaşları 18-24 arasında değişen gençlerin, “Irkçılığa hayır diyoruz” sloganlı çalışması, yaklaşık 100 projenin katıldığı yarışmada birinci olmayı başardı.


 

Proje çalışmalarına kasım ayından itibaren başlayan grup, başta  tren yolcuları olmak üzere çok sayıda insanla fotoğraflar çekip farklı diller de röportajlar yaptılar. Cami, kilise ve sinagoglara giden, politikacılarla buluşup projelerini anlatan grup, elde ettikleri tüm görsel malzemelerden bir video oluşturdu. Konuya uygun bir rap şarkıyla videoyu tamamlayan grup üyeleri, yaptıkları bu örnek çalışmanın sonucunda yarışmayı da kazanmayı başardı. DB'de 12 yıldan beri yapılan proje yarışmasının bu yılki galibi olan gençlere çeşitli bilet ödülleri verilirken, çalışmalarının da kurum içindeki organizasyonlarda kullanılacağı belirtildi.