Haber Merkezi



  'SPD, YEŞİLLER VE SOL PARTİ ÜYELERİ SEÇİM KOALİSYONUNU HAMBURG DA BAŞLATTILAR'



Almanya'nın Hamburg şehrinde Salı günü saat 12.00 de yapılması planlanan ırkçı parti NPD'nin 22 Eylül seçim şovu hayata geçmedi. Merkez tren istasyonu yakınındaki Glockengißerwall caddesinde saatler öncesinden toplanan yüzlerce anti-faşist iş günü olmasına rağmen , ellerindeki döviz ve pankartlarla alan çevresinde insan zinciri oluşturdular.


Göstericilerden SPD,Yeşiller ve Sol Parti üyelerinin birbirlerinden habersiz olarak yan yana vermiş oldukları pankart ve dövizli pozlar, Almanya 'daki 22 Eylül 2013 tarihindeki Federal seçim öncesi olası 'koalisyon' startının da ilk işareti sayıldı.


NPD karşıtı pankartlar ve yüksek seste çalınan müzik eşliğinde alandaki kitlenin çoşkulu bekleyişi sonuç verdi ve göçmen düşmanı NSU katillerinin yandaşı, NPD'li  Naziler alana gelmekten vazgeçtiler.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisin, üç saati aşkın bir bekleme sonrası Hamburg'un dışındaki Bergedorf ilçesine yönelmesiyle NPD'li faşistlerin mitinglerini orada yapacakları haberi alındı.


PASTANE MÜŞTERİLERİNDEN "FAŞİSTLER DEFOLUN" TEPKİSİ


NPD Başkanı çevrede bulunan az sayıdaki pastahane müşterisinin "faşistler defolsun" tezahüratı  altında konuşma yaptı.


Bergedorf ilçesinde tren istasyonu arkasındaki küçük bir pastanenin önünde boş alana konuşan NPD başkanı Holger Apfel, sağanak yağmur altında bodygard tipli ellerinde şemsiyeli üyeler tarafından korundu.
 

POLİS KORUMASINDAKİ NPD ÜYESİ GAZETECİLERE SALDIRDI



Az sayıdaki ırkçı ve göçmen düşmanı NPD'linin fotoğraflarını çeken gazetecilere ellerindeki şemsiyelerle " Portre resimlerimizi çektiniz onları silin, yoksa makinanızı kırarız" tehdidiyle üzerlerine yürünmesine çevrede geniş güvenlik alan Alman polisi sessiz kaldı.


Bir alman gazeteciye yakın mesafeden elindeki semşiyeyle saldırmak için üzerine yürüyen NPD üyesi saldırganın, resmini çekmek isteyen gazetemiz Avrupa Postası muhabirine de "Defol buradan " diye hakaret eden NPD'li Nazi'ye, polis herhangi bir işlem yapmadı.


TELSİZ VE ÇELİK YELEKLİ NPD'Lİ IRKÇILAR POLİSE 'TALİMAT ' VERDİ

Muhabirimizin "Sizler defolun faşistler"  cevabına,
hepsi çelik yelekli ve kulaklarında özel telsizli NPD üyelerinden biri, "bize faşist dediler, onlar hakkında şikayetçiyiz, kimliklerine bakın" sözü, Alman polisi için adeta 'üstlerinden' verilmiş" talimat" gibi etki yaptı ve aralarında gazetemiz de dahil, iki gazetecinin basın kartları anında polisçe not edilerek "sakin olmaları" uyarısı yapıldı.


Diğer gazeteciler ve çevrede bulunanlarca tepkiyle karşılanan polis uygulamasına anlam verilemedi.

Seçim şovlarında Hamburg'da başarılı olamayan NPD'li faşistler, toplam 7 kişiyle (iki araç) polis eşliğinde Lüneburg'a hareket ettiler.