Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan ve 9 yıldan bu yana profesyonel olarak uğraştığı boks dalında 76 kiloda Almanya Şampiyonu olan İsmail Özen, Kobanê direnişinin bir parçacı olan nöbet eylemlerine katılmak için Suruç'a geldi. Almanya'dan topladığı 20 tonluk temel yardım malzemesini de Kobanêlilere dağıtacak olan 32 yaşında Dersimli bir Kürt olan Özen, ayrıca Aralık ayında da katılacağı Avrupa Şampiyonluğu'nda elde edeceği gelirin büyük bir bölümünü Kobanêli çocuklara bağışlayacak.

İsmail Özen, "Çeteler ve onları destekleyenler ne yaparlarsa yapsınlar, hangi güç arkalarında olursa olsun bu irade karşısında yenilecekler. Kobanê çetelere mezar olacak. Kürtler Kobanê’de zafer kazanacak’" dedi.

Her Kürt gibi kendisi için de büyük direnişin sergilendiği Kobanê'ye yakın olmanın, destek vermenin çok büyük bir önemi olduğunu belirten Özen, "En kötü şartlarda bile Kobanê'nin bu IŞİD çetelerinden kurtulacağına yana umutlarımızı asla yitirmedik. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi güç arkalarında olursa olsun bu irade karşısında yenilecekler. Bu çetecilere başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP hükümetinin destek verdiği bütün dünyaca bilinmektedir. Ben de bunu bulunduğum bütün platformlarda, bana mikrofon uzatılan her yerde dile getirdim ve getirmeye de devam edeceğim” diye konuştu.

‘KOBANÊ ÇETELERE MEZAR OLACAK’


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın IŞİD ve PKK'yi aynı kefeye koymasına tepki gösteren Özen,  şunları kaydetti: "Erdoğan'ın 'PKK benim ülkemde 30 yıl boyunca terör yaptı' diyor. PKK hiçbir zaman terör yapmadı. PKK bir halkın ulusal mücadelesini verdi. Bir halkın var olma mücadelesini verdi. Onların anlattığı gibi de hiç bir şekilde çoluk çocuk katletmedi. Ama kurdukları IŞİD şimdi katliamlar yapıyor,  insanların ırzına geçiyor. En olmadık insanlık dışı uygulamaları yapan bu çetecileri Türkiye devleti hala arka planda desteklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan görüntülerde de ne kadar iyi bir diyalog içinde oldukları apaçık görülüyor. Ama şunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor ki Kobanê bu çetelere mezar olacak. "

‘RUHUMUZ VE BEYNİMİZ KOBANÊ’DE’

Kobanê direnişine destek amacıyla geldiği Mehser köyündeki nöbet eylemine katılan ve burada kurulan komünal yaşamın içinde yer alan Özen, "Belki bedensel olarak o saflarda değiliz, savaşmıyoruz ama ruhumuz ve beynimizle oradayız. Burada yapılan sınır nöbetinin de diğer tarafta sergilenen direnişe eş değerde olduğuna inanıyorum. Çünkü iki tarafta da insanlık için canlarını feda ediyor insanlar" dedi.

‘ARTIK HERKES HER İSTEDİĞİNİ YAPAMAZ’

Son dönemlerde AKP Hükümeti’nin gündeme getirdiği "güvenli bölge" planı için "Bu ülkede artık herkes her istediğini yapamaz" diyerek tepki gösteren Özen, bölgedeki yurttaşların özerk yaşam modeliyle kendine her alanda yettiğini, bundan böylede kimsenin bu halkı yaşadığı topraklardan çıkarmaya güçlerinin yetmeyeceğini ifade etti.  AKP ve Erdoğan'ın çözüm sürecini bitirmek adına özel çaba sarf ettiğine vurgu yapan Özen, hükümetin söylem ve pratiğinin birbirini tutmadığını dile getirdi.

‘PİŞMANLIK DUYMADAN HALKIN YANINDA YER ALIN’

Tüm insanlık onuru için Kobanê'de büyük direniş sergilendiğine dikkat çeken Özen, "Beyaz Kürt" diye nitelendirdiği birçok Kürt sanatçının bu büyük mücadeleyi, sırf sisteme yaranmak için görmezden gelmesinin bir Kürt olarak kendisini çok üzdüğünü belirterek, bu tür kesimlerin ileride çok büyük pişmanlıklar duymaması için halkının yanında yer alması gerektiğini belirtti.

‘KÜRTLER KOBANÊ ‘DE ZAFER KAZANACAK’

Aralık ayında katılacağı Avrupa Boks Şampiyonası’nda elde edeceği gelirin büyük bir bölümünü Kobanêli çocuklara bağışlayacağını belirten Özen  "Şunu herkes bilsin ki Kürtler Kobanê'de zafer kazanacak ve bunu tüm insanlığa armağan edecek" dedi.ANF