PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasını  "9 Ekim komplosu" olarak değerlendiren Kürtler, Avrupa’nın birçok kentinde  gösteriler düzenlediler. Öcalan'ın tutuklanma tarihi olan 9 Ekim'in 14. yıldönümünde Hamburg, Dortmund, Halle, Strasbourg ve  Brengez kentlerinde  protesto amaçlı eylemler düzenlendi.


Hamburg Merkez Tren istasyonu önünde gösteri

Halaylar çekilerek başlayan gösteriye almanlar da ilgi gösterdiler. Hamburg Tren İstasyonu’nda başlayan yürüyüşte orta yaş grubunun dışında, gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti. 3 gündür açlık grevinde olan 20 eylemcinin  yürüyüş kortejine öncülük ettiği gösteri Hamburg’un en işlek caddesi olan Mönckebergstr’den Dammtor cezaevi önüne kadar devam etti.



Dammtor Cezaevi önünde ‘Siyasi Tutsaklara Özgürlük’ şiarıyla bir ara miting düzenlendi. Yapılan konuşmalardan sonra gösteri Amerikan Konsolosluğu önüne kadar oldukça ilgi gördü. Almanca olarak  ‘’PKK Halktır Halk Burada’’ sloganlarıyla yürüyen kitle, Amerika'nın "9 Ekim komplosu" ndaki rolünü protesto amaçlı ABD konsolosluğu önünde bir oturma eylemi yaptı.

Çeşitli konuşmacıların yanında Hamburg Kürt Halk Meclisi Başkanı Ali Yavru da, mitingdeki konuşmasıyla Kürt halkının komploya tüm dünyada protestolarla cevap verdiğini belirtti.


Cezaevlerindeki açlık grevlerine de dikkat çeken Yavru, tutukluların taleplerinin karşılanmasını istedi. Abdullah Öcalan üzerindeki İmralı cezaevindeki tecridin kalkmasınının sloganlarla dile getirildiği gösteri olaysız olarak sona erdi.