Süheyla Kaplan

Parti kurultayında delegelerin yüzde 97,4'ünü alan ( 2010 seçimleri: yüzde 97,5) eyalet Başbakanı Olaf Scholz, partinin tekrar başbakan adayı olarak gösterildi.

Kurultayda seçim sonucunda eyalet listesinden Kazım Abacı ( 13. sıradan) ve Ali Şimşek ( 29.sıradan) ) ikinci kez , Hamburg Türk Toplumu eski Başkanı Hüseyin Yılmaz'ın eşi Güngör Yılmaz ise 43. sıradan aday seçildiler.

Adaylardan Kazım Abacı Kayseri Sarız doğumlu ve Hamburg'da Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği'nin kurucusu, Ali Şimşek Yozgat Karabalı doğumlu ve SPD içinde Göçmen ve Çeşitlilik Çalışma Grubunu kurdu.


Kazım Abacı                         Ali Şimşek                            Güngör Yılmaz

Güngör Yılmaz
 ise, Çevre Bakanlığı'nda çalışıyor ve Hamburg Türk Toplumu eski yönetim zamanında aktif çalışmalar yürüttü.

SPD'de sevinenler kadar üzülenler de var

PARTİYE ÇOK ÜYE KAZANDIRAN YILMAZ AYDIN İLE ERKAN ŞAHİN LİSTEYE GİREMEDİ


Hamburg-Mitte eski Belediye Meclis üyesi Erkan Şahin ile geçtiğimiz yıl SPD'ye en çok üye kazandıran ve partiye üye kazandırma kampanyasında muhafazakar çevreden gelen Yılmaz Aydın eyalet listesine giremediler.

         Erkan Şahin                                     Yılmaz Aydın

TGH gençlik kolları başkanı Erkan Şahin'in facebook sayfasında dün gerçekleştirilen parti kongresinin sert bir şekilde eleştirildiği "böylesi bir partide üye olmaktan utanıyorum" içerikli mesajlar yazılarak, konuyla ilgili bazı SPD yöneticilerini açıktan eleştirdiği belirtildi. Yakın çevresinin verdiği bilgiye göre Erkan Şahin'in SPD'den istifa etmesi gündemde. 

SCHOLZ:"VERDİĞİMİZ SÖZLERİN HEPSİNİ YERİNE GETİRDİK"

Sosyal Demokrat Parti'nin 2015 seçimlerindeki eyalet başbakanı adayı Scholz, iktidar oldukları dönemde parti olarak verdikleri vaatlerin hepsini yerine getirdiklerini belirterek, "Hamburg'u ileriye götürdük" dedi.

Üniversitelerde harç kredisi, ana okulları ve kreşlerdeki katkı payını kaldırdıklarını, tam gün okul sistemine geçildiğini ifade eden Scholz, "ev yapımı projesine" de iktidara gelmeleri durumunda devam edeceklerini bildirdi. Scholz, yeni konutlar yaptırma sözü verdi.