Mustafa Akpolat


Almanya'nın Beşiktaş-Çarşı Grubu olarakta tanınan St. Pauli tarftarları, dün akşam kağıtsız Afrikalı mültecilerle dayanışmak için şehirdeki en kitlesel dayanışma gösterisini gerçekleştirdiler.

 

ALMANYA'NIN ÇARŞI GRUBU ST PAULİ'DEN, MÜLTECİLERLE DAYANIŞMA GÖSTERİSİ

 

Ellerinde "Hiç kimse illegal değildir" ve "Herkese kalma hakkı" yazılı dövizleriyle yürüyüşe geçen St.Pauli taraftarları, yer yer yaktıkları ateşlerle eyalet hükümetine tepkilerine dile getirdiler. 


Yaklaşık on bin kişinin katıldığı ve 2 saat süren yürüyüşte , ''Herkese kalma hakkı'', ''Irkçı polis konrtollerine son'', ''Yaşasın uluslararası dayanışma'', ''Hiç kimse illegal değildir'' gibi solaganlarla, Mültecilerle dayanışma dile getirildi., Yürüyüş,  Hamburg Park Fiction (Hamburg Gezi Parkı) na kadar devam etti  Burada yapılan konuşmalarda Lampedusa Mültecileri ile dayanışmanın devam edeceği belirtildi.

Organizeyi gerçekleştirenlerin verdiği bilgiye göre yaklaşık 110  dernek, insiyatif, Spor külüpleri taraflarlar derneği ve semt aktivistleri destek verdi.  Eylemlerin devam edeceği de dile getirilen eylemde, değişik kurumlar ve mülteciler adına konuşmalar yapıldı.


Konuşmalarda, yaşanılanlar ve SPD'nin mülteciler politikası anlatılarak, mültecilerin talepleri karşılanana kadar  eylemlerin devam edeceği belirtildi.


Öye yandan Altona Belediye meclisi , Hamburg Senatosunun tutumuna karşın,  aldığı bir kararla,  Nordkirche'ye bağlı 5 Kilisenin arazisi üzerine mültecilerin barınması için 25 Konteiner yerleştirme kararı aldı.

 

LAMPEDUSA MÜLTECİLERİ ŞEHİR MERKEZİNDEKİ ÇADIRDA VE KİLİSEDE BARINIYOR

 

Şehrin merkez tren istasyonu yakınında kurdukları bir çadırda ve St.Pauli kilisesinde barınan Lampedusa mültecileri, NATO'nun Libya'yı işgali sonrası ülkeyi terk etmek zorunda kalarak önce İtalya'ya, daha sonra da liman kenti Hamburg'a gelmişlerdi.

 

Konuya duyarlı demokratik çevrelerin verdiği bilgilere göre, sosyal demokrat eyalet hükümeti içişleri bakanı Michael Neumann'ın direktifiyle  (Aydan Özoğuz'un eşi) başlayan  "ırkçı ve ayrımcı" polis kontrollerinin esas amacı, Afrikalı mültecileri tekrar İtalya'ya göndermek.

 

Eyalet hükümetinin"insani olmayan tutumu" geçen hafta Belediye başkanı Olaf Scholz'un bir konuşması esnasında FEMEN üyesi kadınların sahneye çıkmasıyla protesto edilmiş ve eylem kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.