Mustafa Akpolat

Polis, Hamburg'un Altona, St.Paulis ve Sternschanze bölgelerinde, kişisel kontroller, aramalar ve seyahat kısıtlamaları  uygulayarak söz konusu  bölgeleri ''Tehlikeli  bölge'' ilan etti. 

3 ocak saat 19:00 dan itibaren geçerli olan uygulama ikinci bir emre kadar uygulamada kalacak. Polis keyfi olarak istediği kişi veya kişileri durduracak,  kimlik kontrolü, üst baş arama veya gözaltı uygulayabilecek. Bu bölgelerde yaşayan, gezen, geçen  herkes potanmsiyel suçlu muamelesi görebilecek.


Bu uygulamaya, Aralık ayında 3  polis karakoluna yönelik saldırı gerekçe gösteriliyor. Polis adına yapılan açıklamda, ayrıca  Lampedusa, Refugee-mültecilerine kalma hakkı,, Esso-evlerinin boşaltılmasına  ve Rote Flora'ya (Alternatif kültür merkezi) yönelik  SPD'nin politikalarına tepki olarak binlerce göstericinin eylemleri ve eylemlerde çıkan olaylar gerekçe olarak gösteriliyor


Bu uygulamanın gerekçesi ne olursa olsun, bir demokrasi ayıbıdır,  temel insan haklarına, kişi özgürlüklerine yönelik bir saldırıdır. Bu uygulamaya tepki gösteren ve  derhal kaldırılmasını talep eden, Korsanlar, Sol Parti veYeşiller'in yanı sıra, CCC ,Dijital Derneği , verilerin  koruma insiyatifi , Alman Gazeteciler Birliği , Daha Fazla  Demokrasi derneği ,  Avukatlara inisiyatifi,  evler gözetim karşı Hamburg inisiyatifi , Gazeteciler ve yazar birliği ve diğer bazı sivil toplum kuruluşlarla birlikte  tepki gösterdiler.