Süheyla Kaplan

Hamburg
un Billstedt semtindeki Mümmmelmansberg Ilköğretim Okulunda gençlerin bazı islamcı akımlar tarafından etkilenmeye çalışıldığı ve burada gençler arasında yaşanan dini tartışmaların ilgilileri endişelendirdiği dile getirildi.
Billstedt semtindeki İbrahim Halil Cami Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Beşir, Hamburgdaki sözkonusu dinci akımların gençlere yönelik propaganda faaliyetlerinden haberdar olduklarını ifade ederek, radikal eğilimlere karşı hep birlikte mücadele edilmesi  gerektiğini söyledi.
SURİYE’YE EL KAİDA İÇİN SAVAŞMAYA GİDİYORLAR

Öte yandan Alman güvenlik kurumlarından edinilen bilgiye göre, Almanyadan Suriyeye cihad için savaşmak üzere 300 genç bulunmakta, bunlar arasında Türkiyeli ailelerin çocukları da bulunmakta.
Bir süre evlerinden ayrılarak çocuklarından haber alamayan aileler,bu konuda emniyet birimlerine ve avukatlara başvurarak, diğer ailelerin aşırı islamcı akımlara karşı aydınlatılması konusunda çağrıda bulunuyorlar.
Son aylarda Almanya’da Salafistlerin sayısının hızla artması konusunda alarm veren ve endişelerini dile getiren Alman Anayasayı Koruma Dairesi (Alman İstihbaratı) yayımladığı raporunda, Berlin’de yaklaşık 400 civarında Salafist yaşadığını ve bunun 200’ünün şiddet yanlısı olduğunu açıkladı.
Raporda ayrıca Suriye’ye cihad için gidenlerden bir kısmının ise geri döndüğünü ve yaklaşık 20 kişinin de olduğunu söylerken ne kadarının geri döndüğünün ise tespit edilemediği de belirtiliyor.