Programa Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Abdullah Gümüşsoy, Delmenhorst Belediye Başkanı Patrick de Lanne ile bölgedeki DİTİB'e bağlı cami imamları da katıldı.

 

EN KÜÇÜK HACI ADAYINA PLAKET VERİLDİ

Delmenhorst'da ilk kez düzenlenen helalleşme programına ilgi büyük oldu. Salon tamamen doldu.

Programın sunuşunu Merkez Camisi İmamı Yunus Altun yaptı. Altun, “Değerlerimiz ve ibadetlerimiz sanki yemekle eşdeğer hale gelmiş.  Düğün  yemeği, nişan tatlısı ve Hac pilavı gibi. Bizde değişik Bir şey yapalım dedik ve helalleşme programı düzenledik. Hacca gidecekler sizlerden hellallik isteyecekö diye bilgi verdi. Kuran-i Kerim'den ayetlerin okunmasıyla başlayan programda ilahiler, kasideler ve şiirler okundu. Programda en küçük Hac'ı adayı 7 yaşındaki Enes Özen'e birde plaket verildi.

Plaketi Cami Derneği Başkanı Bülent Koçak verdi. Koçak, “Ben 2010 yılında  36 yaşında Hacca gittim. En genç Hac'ı adayı bendim. Ancak Enes bu rekoru benden aldı. Onu kutluyorum. Allah uzun ömür versin" dedi. Enes'e verilen plaket onunla birlikte Hacca gidecek olan babası İmam Özen'i oldukça duygulandırdı. Program içinde Din Hizmetleri Ataşesi Abdullah Gümüşsoy'da kısa bir konuşma yaptı. Gümüşsoy Aşağı Saksonya Bölgesinden bu sene 300 dolayında kişinin Hacca gittiğini söyledi.  Program tüm hacı adaylarının bir araya gelip kendilerini tanıtması ve helallik istemeleriyle son buldu.