NSU cinayetlerini anlatan film:  ‘Sevgiden Geriye Kalan’ NSU cinayetlerini anlatan film: ‘Sevgiden Geriye Kalan’

Ülkede nükleer ve kömürden enerji üretimi yeniden konuşulurken, Yeşiller’li Ekonomi Bakanı Robert Habeck ise Rus gazının alternatifinin kömür veya atom enerjisi olamayacağını söyledi. Ekonomi Bakanlığı’nın da alternatifler üzerinde çalışma yaptığı belirtildi.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, bakanlığı tarafından yapılan bir ön incelemenin, planlananın aksine son üç nükleer santralin bu yıl kapatılmamasının Rus gazından bağımsız olmak için bir çıkış yolu olmayacağını gösterdiğini söyledi. “Buna ideolojik olarak direnmem” diyen Habeck, katıldığı bir haber programında “Ancak, nükleer enerji bize 2022/23 kışında yardımcı olmaz” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, geriye kalan 3 nükleer santralin kapatılmasına yönelik hazırlıkların bir hayli ilerlediğini bu aşamadan sonra, nükleer santrallerin ‘yalnızca en büyük güvenlik endişeleriyle ve muhtemelen henüz güvence altına alınmamış yakıt kaynaklarıyla’ işletilmeye devam edebileceğini ifade ederken, “Kesinlikle bunu istemiyoruz” dedi. Almanya’da hükümetin, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’nın gaz ve petrol arzını tamamen durdurma ihtimaline karşı da hazırlık yaptığı belirtildi. Ancak Habeck, Rusya’nın gelire ihtiyacı olduğu için doğal gaz ve petrolü sunmaya devam edeceğinden emin olduğunu ifade etti. Habeck, “Rusya bu kaynakları sebepsiz yere keserse, o zaman elbette karar verilmiştir demektir ve ondan sonra asla geri dönüş olmayacaktır. Sanırım Putin de bunu biliyor” ifadelerini kullandı.