Süheyla KAPLAN / Hamburg

Hannover Eyalet Başsavcısı tarafından Alman Haber Ajansı'na (DPA) yapılan açıklamada Hannover'de şirketi bulunan Ersin K. hakkında oturum yasasını ihlal etmek, sahte davetiyeler çıkararak şirket adına Almanya'ya girişlere yardımcı olmak suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. 

Başsavcılığın DPA'ya yansıyan haberine göre; suçalamalar arasında Ersin K.'nın 30 Temmuz-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında 'sahte' davetiyeler' çıkararak çok sayıda kişinin Almanya'ya gelmesine imkan tanıdığı belirtiliyor. Ersin K. aynı zamanda 'Oturum Yasasını' ilhal etmekle de suçlanıyor. 

5 GRİ PASAPORTLU İLTİCA BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre ayrıca hazırlanan iddianamede; 53 kişinin davet edildiği, ancak 46'sının Almanya'ya giriş yaptığı ve bu grupların daha sonra birbirlerinden ayrıldığı ve 5 kişinin de iltica başvurusunda bulunduğu kaydedildi. 

DPA haberinde ayrıca Türkiye'de çıkan haberlere göre Almanya'ya gelebilmek için başvuran kişilerin 6 bin ila 8 bin euro değerinde para ödedikleri yer aldı. 

Öte yandan Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) tarafından konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: 'Söz konusu olay tarafımızca bilinmektedir. Gerek sosyal medya gerekse birçok yayın organında sözkonusu olay yer almaktadır. Ancak BAMF kişi güvenliği ve gizliliği prensibi nedeniyle bilgi ve görüş bildirmemektedir' denildi. 

Lidl cipsleri geri çağırıyor: Alerjisi olanlar dikkat! Lidl cipsleri geri çağırıyor: Alerjisi olanlar dikkat!

Federal İçişleri Bakanlığı Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada ise; 'Türk vatandaşlarının Türk hizmet pasaportu ile girişinin işleyişi burada bilinmektedir. Federal polis, buna karşılık gelen bir uyarı notu ile bundan haberdar edildi' denildi.