Almanya’nın Nürnberg Başkonsolosluğu ile büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa Fabersaal’de düzenlediği ”Göçmen kökenli öğrencilerin eğitim başarısını arttırmak için kültürler arası eğitim” konulu panel büyük ilgi gördü. Panel’de birer konuşma yapan Başkonsolos Ece Öztürk Çil ile Eğitim merkezi Başkanı Dr. Volfgang Eckert öğrencilerin sorunlarının ancak diyalog ve yardımlaşma ile çözülebileceğini vurguladılar.Uyum için gerekli çabaların harcandığını,Nürnberg kütüphanesinde Türkçe kitapların mevcut olduğunu,Eğitim merkezinde lisan kurslarının devam ettiğini,göçmen öğrencilerin başarısı için büyük çapa harcandığını ifade eden Çil ve  Eckar, “eğitim her şeyin anahtarıdır” şeklinde konuştular.

 

EĞİTİM VE İNSAN HAKLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAR

 

Daha sonra Gazeteci Volkan Altınordu’nun idare ettiği panele geçildi. Panelde İnsan hakları Dairesi Müdürü Helga Riedl,Medya Pedagogu Dr. Sabine Schiffer,Öğretmen Mustafa İnal,Theo Schöller Okul Müdiresi Dr.Siglinde Schweizer yer aldı.Konuşmacılar Ana dilin önemine vurgu yaparak eğitim ve insan haklarının birbirini tamamladığını,öğrencilerinde hakları olduğuna işaret ettiler ve birlikte çalışılması gerektiğini kaydettiler

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜL ALDI

Toplantı sonunda not ortalamaları 1.3 olan Tıp okuyan Müberra Turan ile Alman Halkları seminer seçiminde bulunan Rüya Güleryüz’e ödül verildi. Toplantıda bulunamayan Rüya Güleryüz’ün ödülünü annesi Hülya Güleryüz aldı.