-Süheyla Kaplan-




Hükümetin dış politikası başta olmak üzere birçok alanda artık inandırıcılığını yitirdiğini ifade eden Roth, Eylül ayında gerçekleştirilecek Almanya genel seçimlerinde güçlü bir Yeşiller partisi çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

 

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile koalisyon hükümetine de sıcak baktıklarını belirten Roth, özgürlük kavramının Almanya’da  azınlık haklarının özgürlüğü anlamına geldiğini kaydetti.

 

Roth, ‚’Demokratlar olarak Yahudi, Müslüman, eşcinsel,engelli, göçmen kökenlilerin haklarını garanti altına almalıyız. Yeşiller olarak temel ilkemiz hoşgeldiniz kültürünü yaygınlaştırmak ve farklı kültürleri tanımaktır. Bu konuda çok çeşitliliği ve politik katılımı savuna bir partiyiz. Yeşiller partisi olarak Alman vatandaşlığına geçiş işlemlerinin kolaylaştırılmasını, Opsiyon modelinin kaldırılmasını, çifte vatandaşlığın kabulünü ve güçlü bir mülteci  politikasının uygulanmasını savunuyoruz’ dedi.

 

Almaya’da yabancılara karşı işlenen seri cinayetlere de değinen Roth, Alman güvenlik güçlerini olayları aydınlatmada başarısız kaldıklarını ileri sürdü.

 

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise, partisni Robin Hood partsi olarak nitelendirterek, ‚Robin Hood’u her zaman sempatik buldum. Finanz krizi , vergi kaçakçılığı ile mücadele, asgari ücretin sağlanması vs.   ancak Robin Hood’un günümüze aktarılması  ile mümkün olabilir’ dedi.

 

 

Genel kurula onur konuğu olarak katılan Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD)( Genel Başkanı Sigmar Gabriel ise, Yeşiler Partisi ile koalisyona hükümetine sıcak baktıklarını söyledi.

 

Genel kurulda Türkiye kökenli milletvekillerinden Memet Kılıç, Turgut Altuğ, Belit Onay, Filiz Demirel, Ekin Deligöz ile Hamburg-Altona belediye meclis üyesi Yusuf Uzundağ da yer aldı.