Gelsenkirchen'de faaliyet gösteren Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği, dernek bünyesinde müzik ve folklör kursu alan 150 gencin hünerlerini sergilediği bir etkinlik düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, bir süre önce Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde doğal felakette yaşamlarını yetirenler için saygı duruşu ve Türk-Alman milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Etkinlikte, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Erol Yukarıbaş, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preuß ve Türkiye'nin Münster başkonsolosu Nafi Tosyalı ve Essen Başkonsolosluğu'ndan Muavin konsolos Müzeyyen Civan protokolo oluşturan isimler oldu. Programın açış konuşmasında derneğe destek veren üyelere ve dernekte daha önce görev yapmış yöneticilere teşekkür eden Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Erol Yukarıbaş, "1996 yılından beri birçok faaliyet yapan derneğimizde olmayan bir aksiyonu başlattık.Gençlerimize sahip çıkarak, müzik ve folklör kursları almalarını sağladık.Dernek bünyesinde aldıkları kurslarla, kültürel anlamda neler başarabildiklerini, fölklörümüzü nasıl sergileyebildiklerini gördük. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı, Türk vatandaşlarını birlik içinde ve Alman komşularıyla da oldukça uyumlu görmekteni mutlu olduğunu söyledi.

Kürsüde yaptığı konuşmasında, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşanan doğal felakette yaşamlarını yetirenler için Zonguldak'lılara başsağlığı dileyen Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın, "Çocukların kültürel anlamda bu kadar etkin olması ve bir derneğinde gençlere böylesine destek vermesi çok güzel.Gençlere sahip çıkan Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yöneticilerini kutluyorum" dedi.

Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği bünyesinde kurs alan 150'yi aşkın gencin folklör gösterisi ve gitarlı müzik ziyafeti, salonda bulunanların büyük beğenisini topladı ve gösteri sonunda ayakta alkışlandı.