Koronavirüs pandemisi önlemleri nedeniyle tüm eğlence mekanlarının kapalı olduğu Almanya'da gece kulüplerini hayatta tutmaya yönelik adımlara bir yenisi eklendi.

Alman parlamentosu gece kulüpleri ve canlı müzik çalınan mekanları 'kültürel varlık' ilan etmek için harekete geçti. 'Kültürel varlık' olarak korumaya alınacak eğlence mekanları arasında pandemi döneminde sanat galerisine dönüşerek ayakta kalan Berlin'deki dünyaca ünlü gece kulübü Berghain da var. 

Hem bulundukları şehrin toplumsal dokusu açısından önem arz eden hem de turistleri çeken cazibe merkezleri olan gece kulüplerinin kapanıp inşaat-emlak sektörünün eline düşmemesi için müze ve sanat galerisi gibi 'kültürel varlık' statüsü verilmesi formülüne gidildi.

Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor

Girişimin arkasındaki Parlamento Kulüp Kültürü Forumu, "Yıllık yaklaşık 1.1 milyar euro ciroya sahip kulüpler, kültür ve yaratıcı endüstrinin önemli bir parçasıdır" vurgusunu yaparak ekledi:

"Almanya'nın her yerinde çeşitliliği korumak istiyoruz... Kulüpler girişimci, kültürel, sosyal ve mimari açıdan açık alanlardır ve sizi denemeye, karşılaşmaya ve deneyime davet eder."

Almanya'da müzik çalınan mekanların biraraya gelerek oluşturduğu Canlı Müzik Komisyonu'nun (LiveKomm) Sözcüsü Thore Debor, "Federal hükümetin süratle parlamentonun kendisine verdiği yetkiyi üstleneceğine ve yasal değişikliği hayata geçireceğine güveniyoruz" dedi.