Almanya’da 31 yıldır yayınlanan Merhaba gazetesinin kurucusu ve muhalif haber sitesi Avrupa Demokrat’ın yazarlarından Hüseyin Şenol, posta kutusuna bırakılan 9 mm çaplı bir tabanca mermisiyle tehdit edildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Avrupa’daki aktivistleri arasında yer alan ve yurt dışında da kurulan son Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Avrupa Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Şenol, tehdidin ardında 'Türk ya da Alman faşistlerinin' olabileceğini söyledi.

Polisin de konuyu soruşturduğunu belirten Şenol, olayla ilgili açıklamasında tehdidin çok yönlü olabileceğini ve birkaç çevreden şüphelendiğini söyledi.

“Resmi veya gayri resmi Türkiyeli faşistler olabilir” diyen Şenol, mermili tehdidin ırkçı Alman Nazilerinden de gelebileceğini belirterek “Sonuçta, duruşumuz ve mücadelemiz her iki tarafın ırkçılarına, faşistlerine karşı” diye konuştu. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Neu-Ulm Polisi’nin önümüzdeki günlerde de konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Lidl cipsleri geri çağırıyor: Alerjisi olanlar dikkat! Lidl cipsleri geri çağırıyor: Alerjisi olanlar dikkat!

“Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı anti-faşist gazete” sloganıyla çıkan Merhaba gazetesinin yazı kurulunda yer alan ve “sansüre inat” sloganıyla yayınlanan Avrupa Demokrat’ta düzenli yazılar Şenol, “Tabii ki önlemlerimizi alacağız ama mücadelemizden geri durmayacağız. Bulunduğumuz her alanda faşizme ve ırkçılığa karşı mücadelemizi sürdürecek, Türkiye halklarıyla dayanışmaya hareketinin parçası olmaya devam edeceğiz“ dedi.

BirGün'ün aktardığı habere göre, 41 yıldır Almanya’da yaşayan 12 Eylül Darbesi mağduru sürgünlerden olan Şenol, bulunduğu bölgede çeşitli “yerli ve göçmen” insan hakları kuruluşları, sendika, inisiyatif ve diğer kurumlarda aktif mücadele içinde bulundu. Kurtuluş geleneğinden gelen Şenol, SDP, Sosyalist Parti ve SYKP içinde de aktif mücadele yürüttü. Ulm Tohum Kültür Merkezi (TKM) ve uzun yıllardır Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) bünyesindeki en büyük sendikalardan Ver.di (Birleşmiş Hizmetliler Sendikası) çatısı altındaki gazeteciler sendikası dju‘nun (Alman Gazeteciler Birliği) da üyesi olan Şenol, yaklaşık 40 yıldır gazetecilik yapıyor