"Alparslan Kuytul'a Özgürlük!"

Kentin St. Georg semtinde Kurt Schumacher-Allee ile Böckmannstraße yakınında yaklaşık 260 kişi biraraya gelerek şeriat yanlısı Furkan Topluluğu kurucusu "Alparslan Kuytul'a Özgürlük!" sloganı altında yürüdü. Farklı caddelerden yürüyerek şehir merkezinden geçen göstericiler, liderlerinin serbest bırakılmasını dile getirdiler. Anayasayı Koruma Dairesi, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada uyarılarda bulunarak Furkan Topluluğu'nun dünya genelinde bir Şeriat ve Halifelik kurma amacını taşıdığını açıklamıştı.

“Kuytul'a Özgürlük” sloganları attılar

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden İslamcıların yürüyüşü, bir grup Alman anti-faşisti (Antifa) tarafından 'Kahrolsun Şeriat' sloganları ile protesto edildi.

Furkan Topluluğu taraftarları, yol boyunca, " Alparslan Kuytul serbest bırakılsın", " Zulme son, Kuytul'a özgürlük" gibi sloganlar attılar.

Kadın erkek ayrı yürüdü

Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşte erkekler önde yürürlerken, kadın katılımcılar arkadan yürüdü ve erkek-kadın ayrımı olduğu görüldü. Yol boyunca " Zulme son, Alparslan Kuytul'u serbest bırak" ya da "özgürlük, özgürlük, tam zamanı" sloganlarını tekrarladılar.

Olaysız geçti

Anayasayı Koruma Dairesi'nin yürüyüş öncesi uyarısına ve gerilim atmosferine rağmen, yürüyüş oldukça sakindi. Polisin herhangi bir müdahalesi yaşanmadı ve olaysız son buldu.

Alman basını haberi, 'Furkan Topluluğu tarafından dünyaya Şeriat ve Halifelik yaymak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi' şeklinde verdi.

Emine SONUGÜR