Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yargılanan Kreshnik B., IŞİD'e katıldıktan sonra pişman olarak örgütten ayrıldığını itiraf etti. IŞİD saflarında savaştıktan sonra Almanya'ya geri dönen birine karşı açılan ilk dava olma özelliğini taşıyan yargılamada, Kreshnik B. örgüte neden katıldığını, “Suriye'deki baskı ve zulüm karşısında kendimi oraya gitmekle yükümlü hissettim. Alevi Esad'ın Sünni çoğunluğa karşı yaptığı zulüm karşısında kızgındım. Oradaki insanlara kimse yardım etmek istemiyordu" sözleriyle açıkladı.

“AVRUPAILAR CİDDİYE ALINMIYOR"

Kreshnik B. ifadesinde, “2013 yılı Temmuz ayında Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtim. Orada tabanca ve piyade tüfeği eğitimi aldım. Ama savaş eğitimi almadım. Avrupa'dan IŞİD'e katılanlar çok ciddiye alınmıyorlar. Ben sağlık hizmeti, binaların korunması ve caddelerin gözetimi gibi görevler aldım" dedi.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN ALMANYA'YA GELDİ

Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde uluslararası suç örgütüne üye olmaktan yargılanan Kreshnik B. IŞİD'den nasıl ayrıldığını ise şöyle anlattı: “İsyancı gruplar arasında çatışma oldu. Onların Esad'ın zulmüne karşı savaşmak yerine neden birbirleriyle mücadele ettiğini anlamadım. 2013 yılı Aralık ayında   amcamın yardımıyla Türkiye'ye geldim. Oradan kızkardeşim ve bir kuzenimle Frankfurt'a uçtum."

NORMAL BİR YAŞAM SÜRDÜRMEK İSTİYOR

İtiraflarına devam etmesi durumunda 3 yıl 3 ay ile 4 yıl 3 ay arasında hapis cezası alması beklenen Kreshnik B. Almanya'ya geldiğinden beri tutuklu bulunuyor. Kreshnik B. cezaevinden çıktıktan sonra normal bir yaşam sürdürmeyi istiyor. Kreshnik B.'nin yargılanmasına 30 Ekim'de devam edilecek. 

Almanya'dan Irak ve Suriye'ye savaşmak için 450 kişinin gittiği ve bunların 150 kadarının geri döndüğü tahmin ediliyor. Kreshnik B. hakkında verilecek karar açılacak diğer davalar için de örnek teşkil edecek.