Ankara Büyülkelçisi Andrej Karlov'un bir çevik kuvvet polisince arkadan silahla vurularak yaşamını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Heyet üyeleri, "olayın ardındaki karanlık çeteler açığa çıkartılmalıdır. Suriye halkının dostu Karlov'un öldürülmesini sert dille kınıyoruz" dediler.



Konsolosluk binasında Andrey Karlov'un ölümü üzerine imzaya açılan taziye defterine duygularını yazan heyet üyeleri, Frankfurt Başkonsolosu Alexander Bulay'a olaydan duydukları üzüntüyü içeren bir açıklama bıraktılar.



Açıklamada, " Karlov ailesinin ve Rus halkının derin acısını paylaşıyoruz. İslamcı cihadçıların ve IŞİD teröristlerinin hareket alanlarına engel olarak, Suriye halkının özgürlük mücadelesine destek sunan Rusya'nın dostluğu tarih sayfalarına altın harflerle yazılacaktır. Karlov'a sıkılan kurşunlar Rus ve Suriye halklarının dostluk ve dayanışmasına sıkılmıştır.  Ama unutulmasın ki, Suriye'de kaybeden emperyalizmin piyonu cihatçı teröristler olacaktır" sözleri dikkat çekti.

Ziyaretçileri sıcak bir atmosferde karşılayan Alexander Bulay, Ankara'da yaşanan acı olayın beklenmedik bir gelişme olduğuna yer vererek, taziye ziyaretine gelen anti-faşist heyet üyelerine teşekkür etti.