Havalimanı çevresinde oturanlar, aylardan bu yana protesto ettikleri gece uçuşlarından kaynaklanan uçak gürültüsü nedeniyle geceleri uyuyamadıkları ve bunun sağlıklarını bozduklarını belirterek açtıkları davada haklı bulundu. Eyalet Mahkemesi’nin şikayetleri yerinde bularak açtığı davada gece uçuşlarını yasaklama kararı yüksek mahkemeye taşındı. Eyalet İdare Mahkemesi Frankfurt Havalimanı'ndaki iniş ve kalkışları, 17 istisna dışında, saat 23.00'ten itibaren 6 saatliğine yasakladı, havalimanının genişletilmesinin durdurulması istemini kabul etmedi.

Rheinland Pfalz Eyaleti'nin Altyapı Bakanlığı'ndan Jürgen Haefner 

, tahammül edilemez uçak gürültüsünün birçok insan için artık kabul edilemez noktaya gelmiş olduğuna dikkat çekti.

Federal mahkemeden çıkan karar, havayolu şirketi Lufthansa ve havalimanı işletmecisi Fraport şirketini zor durumda bıraktı. Asya ve Kuzey Amerika ile birlikte birçok uzak noktaya mal taşıyan Lufthansa'nın kargo şirketi Lufthansa Cargo, gece uçuşu yasağının yıllık cirosunda 40 milyon euro kayıba yol açacağını bildirdi. Mahkemenin yasağı onaması üzerine Lufthansa'nın borsadaki hisseleri yüzde 2,5, Fraport'un da yüzde 1,5 oranında geriledi.

Avrupa'nın en önemli uçuş noktalarından Frankfurt Havalimanı'nda yılda toplam 500 bin iniş ve kalkış gerçekleşiyor. Havalimanında yolcu ve mal taşımacılığı alanında faaliyet gösteren yaklaşık 500 şirket ve kuruluşun 71 bin civarında çalışanı bulunuyor.

 Alman Ekonomi Enstitüsü'nden Klaus-Heiner Röhl, yasak kararının bin kadar kişinin işine mal olacağını ve ekonomiye de dolaylı zarar vereceğini söyledi. Almanya'nın bir ihracat ülkesi olduğunu hatırlatan  Röhl, ihraç mallarının teslimatının da gecikeceğini dile getirdi.

Gece uçuşlarının yol açtığı gürültü insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Gece uçuşlarına genel yasak getirilmesinin gerekli olduğunu savunan Federal Çevre Dairesi'nden Uwe Brendle, Deutche Welle’ye uçak gürültüsünün kalp, kan dolaşımı ve uyku bozukluğu gibi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çekti. Brendle, uçak gürültüsü yüzünden kalp ve kan dolaşımında sorun çekenlerin son 10 yıl içinde yaptığı sağlık harcamalarının 400 milyon euroya tırmandığını söyledi.Dha