Festival boyunca 20'ye yakın filmin gösterileceğini açıklayan Hüseyin Sıtkı, 9 Kasım'da başlayan Film festivalinin 18 kasım'a  kadar süreceğini belirtti.


Onur ödülü alan sanatçılardan Müjde Ar yaptığı kısa konuşmada, 37 yıla 80 filmi sığdırdığını açıklayarak, "Sizleri bazen ağlatmış, bazen de güldürmüşüm. Ezilen,horlanan kadınların ruhlarını içime çekmişim, ne mutlu bana. Bence oyuncu olmak sadece meşhur olmak değildir, gözlemlerimizle zenginleşmek ve bunları siz sevenlerle paylaşmaktır. Aldığım onur ödülü sizler tarafından verilmiş kocaman bir aferindir" açıklamasında bulundu. Sessiz ve kısık bir ses tonuyla konuşan Aytaç Arman'da onur ödülünün kendisini onurlandırdığını ifade etti.


TV sunucusu Keziban İnal'ın sunuculuğu yaptığı Gala'da, Viyana'dan gelen Sinem ve Didem Balık kardeşlerin söyledikleri eserler ve sahne gösterileri dinleyenleri oldukça etkiledi.Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Müjde Ar ve Aytaç Arman'a onur ödülü verilen 12. Frankfurt filmfestivalinda, vizeleri geciktiği için galaya katılamayan İzzat Günay ve Halit Akçatepe'nin gelemeyişlerinin kendilerini üzdüğünü açıklayan Hüseyin Sıtkı, sanatçıların Pazartesi günü geleceklerini açıkladı.



Onur ödülünü aldıktan sonra " Hüseyin Sıtkı'yı başarısından dolayı öpmem gerekiyor" açıklamasıyla sinemaseverleri güldüren sivri dilli sanatçı Müje Ar, daha sonra Frankfurt baskonsolosu "İlhan Saygılı'yı da öpmek istiyorum" sözleri ve sahne perdesinde gösterimi yapilan eski bir filmini kastederek "o zamanlar çocukmuşum" açıklamasıyla misafirlerin kahkahalarla gülmesine yolaçtı.

Açılışa çocuklarıyla birlikte geldiği görülen müzik dünyasinin sevilen sesi Rafet El Roman, almanca ve türkçe yaptığı kısa bir konuşmadan sonra sevilen şarkılarından ve Neşat Ertaş türkülerinden bir kesit sundu.Profesyonelce hazırlanmış bir büfe, nefis nemekler ve içkiler eşliğinde devam eden Gala'da, aralarında iş dünyasından, sanat çevrelerinden, sivil toplum örgüt yöneticileriyle, siyasi parti yetkililerinden birçok simayı birarada görmek güzel bir duyguydu.