-Süheyla Kaplan-







Yeşiller Partisi Federal Milletvekili, Parti Meclis Grubu Göç Politikaları Sözcüsü Memet Kılıç kararı "federal hükümete atılmış ağır bir tokat" olarak değerlendirdi.



Kılıç, ""Federal İdari Mahkemesi bu kararıyla Federal Hükümete ağır bir tokat atmıştır. Mahkeme, Türk vatandaşlarının ikamet alırken ödeyecekleri ücretlerin AB vatandaşlarının ödediklerinden yüksek olmasının Türkiye ve Avrupa Topluluğu arasında imzalanan Ortaklık Hukuku’nda yer alan ‚ayrımcılık yasağına‘ ve‚ şartların kötüleştirilmesi yasağına‘ aykırı bulmuştur. Karar ile Ortaklık Hukuku‘nun Almanya için de bağlayıcılığı bir kez daha güvence altına alınmış, hükümete hukuk dersi verilmiştir.

Türk vatandaşlarının tabî oldukları ikamet ücretlerini ben de 23 Mayıs 2012 tarihinde meclis oturumunda dile getirdim. Hükümete yönelttiğim iki sözlü soruda Avrupa Adalet Divanı‘nın 2009 tarihli ‚Şahin‘ kararına, aynı konuyla ilgili Hollanda’ya yönelik 29 Mart 2010 tarihli görüşe ve Aachen İdari Mahkemesi‘nin verdiği 14 Mart 2012 tarihli kararına atıfta bulundu" dedi.



Kılıç, "" Federal Hükümetin sorularima  verdiği yanıtta Avrupa Adalet Divanı’nın Hollanda kararının o ülkeyi bağladığını ve Alman hukuku için geçerliliği olmadığını iddia etmiş, Avrupa hukukunu hiçe saydığını bir kez daha gözler önüne sermişti. Federal İdari Mahkemesi’nin kararı Federal Hükümet’in hukuk tanımazlığına ağır bir darbeyle son vermiştir. Bu karar hukukun üstünlüğü adına önemli bir zaferdir" şeklinde açıklamada bulundu.