Milli Görüş Ahde Vefa Platformu tarafından Duisburg'ta yapılan bir toplantıya eski başbakanlardan ve Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızkardeşi Zeynep Erbakan ile birlikte katıldı. Merhum Necmettin Erbakan'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ardından, İsmailağa Cemaatı'n Avrupa vekili Nusretullah Çayır'ın duasıyla devam eden toplantıda, Milli Görüş Ahde Vefa Platformu Başkanı Recep Kara, Zonguldak eski milletvekili ve Saadet Partisi kurucu üyelerinden Necmettin Aydin,  genel başkan danışmanı, eski adalet bakanı ve milletvekili İsmail Müftüoğlu ve kalabalık bir izleyici grubu hazır bulundu. Mücahit Erbakan tezarühatlarıyla kürsüye gelen Fatih Erbakan, bir saati aşkın salona hitap etti. Erbakan, Necip Fazıl Kısakürek'in "surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!Ey kahpe rüzğar, ne yandan esersen es" dizelerini hatırlattı. Erbakan, şöyle konuştu:

"Milli Görüş'ün misyonu, sadece oruç tutarak sadece namaz kılarak, bir hayır kurumu gibi çalışmak değildir. Avrupa'da bir çalışma olacağı zaman bunun Almanya'dan başlaması çok doğal çünkü insanlarımız burada neredeyse bir Belçika Hollanda kadar nüfus yoğunluğuna ulaşmış durumdalar. Ayrıca Milli Görüş ilk teşkilatlanmalarına burada başladı. Erbakan Hoca'yı seven, ona bağlı olan insanlar sevgisini bize de yansıtıyor yoğun talepler oluyor bundan sonra da bu toplantıları tekrarlayacağız."

Toplantı sonunda gazetecilerle sohbet eden Fatih Erbakan, yeni parti kuracağına ilişkin iddalar hatırlatılınca, "Bizim tarafımızdan ortaya böyle bir seçenek konmadı, ima edilmedi. Bizim teşkilatımız, büyük bir topluluğumuz var, partimiz var. Bizim gayretimiz bunları bölmek, parçalamak değil, bu insanların Erbakan Hoca'nın belirlediği açılara bağlı kalarak yollarına devam etmesini sağlamak. Erbakan Hoca'dan sonra bu dava bitmeyecek, devam edecek, Hoca'nın vefatından sonra ikinci 40 yıl çalışmalarının bugün Avrupa'da başlangıcını yapmış olduk" dedi.



TE(AÖ/İD)