DİDF Hamburg organizesiyle 8.Hamburg Edebiyat ve Kültür günleri kapsamında sahne alan Atilla Cansever yönetimindeki Ulm Theater'in ,  "Eyvah, Türkler Geliyor" oyunu Kuzey Almanya turnesine Hamburg'dan başladı. Bremen ve Kiel ile devam eiyor.

Türkiye ve EU 1960 senesinde Nişan taktı, ama bir türlü nikah kıyılamadı. Neden?  Kim kimi aldatıyor, kim istemiyor? gibi soruların sorulduğu bu müthiş komedi oyununda,   Ulüm Tiyatrosu iki taraftaki korku ve önyargıları kaldırmaya çalışıyor ve böylesine hassas bir konu ile, yine seyircileri gülmekten kırıp geçiriyor..


   1998 yılında Almanya`nin güneyinde Ulm kentinde kurulan theater ulüm, şimdiye kadar sahnelediği oyunlarda Entegrasyon, kadın hakları, çifte vatandaşlik, iki dillilik, kuşaklararası çatışmalar gibi konularda seyircilerini hem bilgilendiriyor hem de kahkahaya boğuyor. 





"Eyvah, Türkler geliyor!" isimli oyununda da, Türkiye`nin EU`ya giriş süreci ile, bu süreçte hem Türkiye`deki Türklerin EU`dan beklentileri hem de EU üyesi ülkelerin Türkiye`ye karşı uyguladıkları çifte standartlar anlatılıyor ve izleyenler kahkaha bombardımanına tutuluyor...