Bir dönem milletvekilliği de dahil, Sol Parti’de yıllardır siyaset yapan Hamide Akbayır, 2007'den beri üyesi olduğu Sol Parti'yi iki yüzlü politika yapmakla suçladı.

Hamide Akbayır istifa nedenini yaptığı yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Akbayır, şimdiye kadar Kürtlerin büyük desteğini alan Sol Parti’nin bu kez Kürt adayları görmezden geldiğini söyledi. Akbayır açıklamasında şu eleştirileri dile getirdi:

"Uzun yıllar bu partiye hizmet veren Kürt kadın siyasetçi olarak gelinen aşamada çalışmalarımın 2017’de yapılacak olan NRW Parlamento seçimlerinde dikkate alınmadığını gördüm. Oysa ki Sol Parti NRW’de 2007’de kurulduğunda Kürt adaylara ve Kürt oylarına büyük ilgi göstermişti. Şimdi ise partinin durumunun bugün biraz daha iyi gitmesiyle diğer adaylara rekabet gösterildi..Bunu ikiyüzlü bir politika olarak görüyorum. İstifa etme kararı aldım. Altına imza atttığım birçok projeye zaman ayırmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum."

22 yıldır siyaset yapıyor

Akbayır’ın siyaset serüveni 1995 yılında Yeşiller Partisi’ne üye olmasıyla başladı..İki.dönem Köln Belediyesi Yabancılar Meclisi’ne Kürt Listesinden seçildi. Siyasete 1998’de PDS ile devam eden Akbayır, 2 yıl Köln Demokratik Sosyalizm Partisi’nin başkanlığını, 2010- 2012 yılları arasında ise şu anda Ali Atalan ile birlikte Sol Parti’nin NRW Eyaleti milletvekilliğini yürüttü. 2012-2014 arası Sol Parti Köln Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Akbayır, Köln Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde 3. sıradan Sol Parti meclis üyesi seçilmişti. (Kaynak:Yeni Özgür Politika)