Süheyla Kaplan

Milli Görüş hareketinin uzun zamandan beri avukatlığını yapan ve Erdoğan'ı ZDF kanalındaki komedyen Jan Böhmermann olayında da savunacak olan Alman avukat Sprenger Münih İdari Mahkemeye başvurarak, kitapta Milli Görüş, DİTİB ve Müslüman Konseyi ile ilgili bölümlerin çıkarılması için ihtiyati tedbir kararı aldırdı.


Cezayir kökenli bir ailenin kızı olarak  1981 yılında Hannover kentinde dünyaya gelen Sineb El Masra, "interkültürel" kadın dergisi 'Gazelle' de de yazılar yazmakta ve Başbakanlık tarafından yürütülen entegrasyon (uyum) zirvesindeki "medya ve entegrasyon" çalışma grubunun içinde yer almaktadır.

2010-2013 yılları arasında Federal İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "İslam Zirvesine" de katılan yazar El Masra, burada Almanya'da Müslüman kadınların yaşantıları ile ilgili raporlar sunmuştu.



"İslamda Emanzipasyon" adlı kitabında cinsellik, zoraki evlilik, aile, aile ilişkileri gibi konulara yer veren El Masra, Almanya'daki Milli Görüş, DİTİB ve Müslüman Konseyi gibi dini örgütleri sert bir biçimde eleştiriyor.

Herder Yayınevi tarafından 28 Nisan'da piyasaya çıkacak olan kitapta dini örgütler ile ilgili bölüm karartılmış bir şekilde okuyucunun karşısına çıkacak.

Bilindiği gibi İHH yardım kuruluşu Hamas'a 6,6 Milyon Euro yardım toplamış ve Alman  İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla İHH'nın faaliyetleri yasaklanmıştı. Milli Görüş yöneticileri İHH'da aktif bir biçimde yer almış hatta yöneticiliğini üstlenmişlerdi.

Sineb El Masra'nın Milli Görüş ile yazdıkları ve mahkeme kararıyla çıkarılan bölümde şöyle diyor:

"Almanya'daki dini örgütlerin Müslümanlarin uyumunu sağlamak yerine engellediğini düşünüyorum. Bütünlük değil aksine ayrılık istiyorlar. Almanya'ya sığınan mültecilerin uyumu için de bu dini örgütlerin çabası bana inandırıcı gelmiyor. Herşeyden önce dini örgütler başkalarını  entegre etmeye çalışmadan önce kendileri bu topluma ayak uydurmaya, entegre olmaya çalışmak zorundalar. Bu dini dernekler İslam anlayışını demokrasi, çoğulculuk, uyum şeklinde kendilerini topluma yansıtmaktadırlar. Öyle bir İslam anlayışı yayıyorlar ki dışarıya, büyük bir çoğunluğu sadece muhafazakar değil, aksine selefi ve islamcı" ...