-Süheyla Kaplan-


Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Hüseyin Mat, 31 Ekim tarihinde Başbakan Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğü sırada bir protesto yürüyüşünde bulunacaklarını belirterek, ‘Başbakan Erdoğan’ın nasıl iki yüzlü bir politikacı olduğunu Alman medyasına ve kamuoyuna yansıtmaya çalışacağız. Protesto mitingimize çeşitli sol dernekler de destek verecek. Yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağını tahmin ediyoruz’ dedi.

 

Başbakan Erdoğan’ın aynı zamanda izlediği yanlış politikaları teşhir etmek istediklerinie de dikkati çeken Mat, şöyle konuştu: ‘Bundan birkaç ay önce Almanya’da Başbakan Erdoğan’a binlerce Alevi vatandaşın sokağa dökülmesiyle kendisine ‘hoşgörü ödülü’ verilmesini önledik. Bochum’da Erdoğan’ın her Almanya’ya gelişini protesto edeceğimizi deklare ettik. Bu sözümüzü tutuyoruz. Türkiye’de aydınlar, gazeteciler cezaevinde. Ölüm oruçlarında 40. gün. Aleviler hala asimile edilmekte,zorunlu din dersleri uygulaması devam etmekte. İnsanlar kendi dillerini konuşamamakta.  Erdoğan dışarda hümanist bir politikacı, içerde ise despot ve otoriter bir başbakandır. Erdoğan ve hükümetine karşı ciddi bir muhalefetin olduğunu burada göstermek istiyoruz.‘

 

Mitinge Sol Parti Federal Meclis Grup başkanı Gregor Gysi başta olmak üzere birçok Alman politikacının da destek vereceği öğrenildi.