Almanya’nin Bremen kenti ile İzmir kenti arasındaki kardeş şehir anlaşması kapsamında Bremen’de bulunan ressam ve fotoğraf sanatçısı Emre Meydan (30), çalışmalarını yansıtan fotoğraf ve resim sergisi açtı.

Bremen Eyalet Meclisi Binası duvarlarını süsleyen  resim sergisinin açılışını meclis başkanı Cristian Weber yaptı. Açılışta konuşan Weber, sanatçıları kaynaştırmak ve iki ülke arasındaki sanatsal köprüleri kuvetlendirmek amacıyla yürütülen projenin güzel sonuçlar verdiğini söyledi. Mecliste sergilenen resimlerin ve fotoğrafların çok güzel ve etkiliyici olduğunu vurgulayan Weber, “Türk sanatçı hem genç hemde yetenekli. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sergimiz herkese açıktır. Gezmek isteyenler gelebilir” dedi.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü mezunu Emre Meydan, ilk kez yurt dışında bir sergi açtığını söyledi. 6’sı pastel 12’si fotoğraf olmak üzere toplam 18 eseri sergilenen Meydan, dört aya yakındır Bremen’de olduğunu, bu süre içinde sanatını geliştirdiğini dile getirdi. Serginin 25 Şubat’a kadar açık kalacağını söyleyen Emre Meydan, “Amacım iyi bir sanatçı olmak. Bu alanda kendimi geliştire bildiğimce geliştireceğim. Bu nedenle buradayım. Çok şey öğrendim. Çok fotoğraf çektim ve resim yaptım. İyiki gelmişim” diye konuştu.