Göçmenler Birliği Gençlik Kolu faaliyetleriyle bölgedeki gençlerin ilgisini çekerek onların taleplerini ve  haklarını savunmada vermiş olduğu mücadeleyle çevresinde kısa zamanda saygınlık kazanmış bir kurum halindedir.

“Selbsthilfe Hilft”(Kendine Yardım Gurubu ) ile orgnize edilmiş olan “Oyun Bağımlılığı” adlı toplantı ile gençlere nelerin tehlikeli olduğu, sorunlarıyla birlikte anlatılarak, çözüm yollarını ve terapi imkanları üzerine konuşuldu. Gençler, toplantı esnasında uzun süredir oyun bağımlılığına kendini kaptırmış, daha sonra terapilere başvurarak bağımlılıktan uzaklaşmış  kişilerle konuşarak sohbet etme fırsatı buldular.

Daha önce bağımlı olan birisi olarak bayan Wulf, yaşadığı acı tecrübelerden kesitler sundu. Toplantı salonunu hınca hınç doldurmuş olan genç beyinlere, onları bekleyen somut tehlikeler örnekleriyle anlatılarak, bağımlılık yapacak oyunlardan tamamen uzak durmalarınının önemine dikkat çekildi.


Toplantı esas olarak gençlere yönelik olmasına rağmen, çocukları oyun bağımlısı olan bazı ailelerin ve konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen cami hocasının da toplantıya katılarak konuşmaları ilgiyle dinlemeleri, organizatörlerce memnuniyetle karşılanırken diğer yandan da tehlikenin boyutunu göstermekteydi.